Her kan du se et «dataspill» fra 1949

Original reportasje fra Donald Davies sin Tripp Trapp Tresko-maskin laget like etter krigen.

Dataspillenes historie strekker seg lengre tilbake i tid enn man skulle tro, noe videoen under er et godt eksempel på. Det er en reportasje fra den britiske versjonen av Filmavisen, der vi ser vitenskapsmannen og oppfinneren Donald Watts Davies demonstrere en Tripp Trapp Tresko-maskin han har laget.

Et av verdens første «dataspill»

I reportasjen fortelles det at maskinen er langt flinkere enn et menneske, og alltid velger de trekkene som leder til seier. Imponerende, men neppe kjempegøy å spille mot, med andre ord.

Dette er uansett et av de aller tidligste eksemplene på en elektromekanisk maskin laget for å spille spill, og det var visstnok noe Davies lagde på fritiden sin. Videoen er fra 1949, da han jobbet ved National Physics Laboratory i Storbritannia.

Davies jobbet blant annet sammen med Alan Turing, og tok etter hvert over Turings Automatic Computing Engine-prosjekt, som viste seg å være overambisiøst. Resultatet av dette var datamaskinen Pilot ACE, som var en av de første datamaskinene laget i Storbritannia.

Mange år senere utviklet han konseptet pakkesvitsjing, som er helt nødvendig for at dagens internett skal fungere. Han hadde også en livslang interesse for hjernetrimnøtter og spill.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.