Nye Star Control har blitt annonsert

Star Control 2 er et av tidenes beste spill. Kan Stardock følge opp med sitt nye spill?

Det begynner å bli en god stund siden Stardock kjøpte rettighetene til Star Control fra Atari, som i den siste mannsalderen har slitt med økonomien og ved jevne mellomrom blitt tvunget til å selge ut deler av det (ikke lenger så voldsomt) rike spillbiblioteket sitt for å overleve. Nå har den nye eieren endelig annonsert sitt spill, som heter Star Control: Origins.

Eventyr i et åpent univers

I Star Control: Origins styrer du menneskehetens første romskip som er i stand til å forlate vårt eget solsystem. Mens du utforsker spillets dataskapte univers vil du komme over du ulike raser, som har et komplisert forhold seg i mellom, og det viser seg at galaksen er på randen av kaos. Kanskje du kan fikse problemet.

Utforsk universet.
Utforsk universet.

Som de to forrige Star Control-spillene, er dette et slags actioneventyr med elemenenter fra rollespill og strategispill, der du får frihet til å utforske universet slik du ønsker det – men der det samtidig er en handling som utfolder seg, og som avdekkes gradvis gjennom utforsking og kommunikasjon.

Et ganske viktig poeng er at historien ikke bygger videre på det som skjedde i Star Control 2, ettersom originalskaperne av det spillet – Paul Reiche og Fred Ford – fortsatt ikke har klart å løsrive seg fra Skylanders-opplegget de skapte noen år senere. Derfor er de ikke involvert, og deres videre plan for Star Control-universet forblir i hodene deres enn så lenge.

Stardock har gjort det klart at de ønsker å skape et «multivers» av Star Control-historier, og at originalskapernes tidslinje kan gjenopptas om duoen ønsker det.

Star Control: Origins skal etter planen lanseres i 2017, og kommer både til PC og konsoll. Allerede nå er det mulig å forhåndsbestille, og dermed få tilgang på det fremtidige betaprogrammet. Her er en video, og under den finner du mine egne tanker:

Hmmmm!

Jeg skal være helt ærlig: Dette er ikke helt hva jeg hadde sett for meg da jeg hørte Stardock skulle lage et nytt Star Control-spill. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde sett for meg, men … ikke dette. For all del, grafikken er pen og det er fint at de har fått med seg musikkskaperen Riku Nuottajärvi, som sto for mange av de kuleste låtene fra Star Control 2, men den korte videoen klarer ikke helt å selge dette som et ordentlig Star Control-spill.

Planetene var litt små, var de ikke?
Planetene var litt små, var de ikke?

Kanskje problemet ligger i de små planetene. Jeg klarer ikke helt å se for meg hvordan spillet skal ha en passende episk, Star Control-aktig handling når det tilsynelateende foregår i et leketøysunivers, og jeg syntes ikke de ser spesielt interessante ut å utforske, heller (ikke at utforskingen av planeter var det originalen gjorde best).

Og kanskje det rett og slett er (og ja, jeg vet hvordan det høres ut) for fargerikt? Star Control 2 tok seg aldri for seriøst, og det hadde noe av den beste og mest velskrevne humoren i noe spill fra nittitallet. Men det kunne også være alvorlig, og til og med ganske tragisk. Men okay, da jeg så Civilization VI for første gang syntes jeg det også så alt for fargerikt og barnslig ut, og selv om jeg fortsatt har et lite snev av den følelsen, liker jeg grafikken mye bedre nå. Så kanskje det samme skjer her.

En effekt av den litt triste traileren var i alle fall at jeg nå gleder meg enda mer til å se hvordan The Long Journey Home blir. Om du ikke har prøvd Star Control 2 anbefaler jeg forøvrig at du laster ned Ur-Quan Masters. Det er gratis, og glimrende.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.