Transport Tycoon-tilhengere bør ta en titt på Mashinky

Dette togspillet kombinerer moderne grafikk med byggemekanismene fra klassiske Transport Tycoon.

Chris Sawyers klassiske Transport Tycoon har fått en hel del åndelige oppfølgere i årenes løp, inkludert Transport Fever som kom i år. Men Mashinky ser ut til å skille seg fra de fleste, takket være et veldig smart grensesnitt.

Pene 3D-miljøer.
Pene 3D-miljøer.

Bygg som i Transport Tycoon

Selv om spillet har realistiske 3D-landskaper med jevne kurver, er det nemlig ikke slik du ser det når du bygger. Da ser du det nemlig akkurat som terrenget i Transport Tycoon, og byggesystemet ser ut til å fungere nesten helt likt. Men når du er ferdig med byggingen, blir banene du har laget glatte og jevne, og ser ut til å ligge naturlig i terrenget.

Du kan se hvordan det fungerer i videoen nederst.

Og funksjonelt byggegrensesnitt.
Og funksjonelt byggegrensesnitt.

Ellers loves vi blant annet muligheten til å leke lokfører, og styre togene fra førstepersons synsvinkel. Det kan jo være spennende – men hovedfokuset er likevel på det å bygge og drive vellykkede transportnettverk. Spillet foregår over syv historiske eraer, har over 16 typer last, 28 tog og over 40 forskjellige vogner.

Utvikler Jan Zeleny har jobbet med Mashinky i syv år, stort sett på fritiden (mens han har arbeidet med spill som Mafia II, Mafia III og DayZ på dagtid). Nå håper han å lansere det på «early access» i første del av 2017. Greenlight-prosessen er nok bare en ren formalitet – om ikke dette spillet godkjennes for Steam nærmest umiddelbart, blir jeg veldig overrasket.

2 kommentarer om “Transport Tycoon-tilhengere bør ta en titt på Mashinky”

  1. Når man ser det, så virker det som den veldig naturlige etterfølgeren til TT ja. Genialt å kombinere enkelheten med 2D for bygging, og 3D for penere presentasjon.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.