Stunt Island er ute på GOG

Det unike flyspillet der du spiller stuntpilot er lansert sammen med blant annet Indiana Jones and the Last Crusade.

Gode nyheter fra GOG – i går utvidet de Disney-sortimentet sitt med fire spill, inkludert pek-og-klikk-klassikeren Indiana Jones and the Last Crusade og flysimulatoren Stunt Island. Sistnevnte har ikke tidligere vært tilgjengelig via digital distribusjon, noe som gjør lanseringen ekstra viktig.

Da Stunt Island først kom ut, var «goraud shading» en stor greie. Se den glatte skyggeleggingen på flyet!
Da Stunt Island først kom ut, var «goraud shading» en stor greie. Se den glatte skyggeleggingen på flyet!

Stunt Island er en flysimulator der du ikke spiller krigsflypilot, men i stedet er en stuntpilot som må gjennomføre en serie stadig mer halsbrekkende stunts for ulike filmproduksjoner. Spillet lar deg også skape dine egne stunts, plassere ut kameraer for å filme galskapen, og redigere filmen etterpå. Til slutt kan du legge på effekter, musikk og liste over medvirkende.

Øya det hele foregår på kommer med over 30 store sett som du kan leke deg over, og hvis du ikke er fornøyd kan du designe dine egne ved hjelp av over 800 objekter, landemerker og kjøretøy.

Redd verden fra nazistene igjen

De tre andre spillene er altså Indiana Jones and the Last Crusade, samt Armed and Dangerous og Tron 2.0. Indiana Jones and the Last Crusade er et pek-og-klikk-eventyr som følger filmen rimelig tett, selv om det også byr på frihet til å velge din egen vei gjennom deler av spillet.

Hint: Øv mye mens du kan.
Hint: Øv mye mens du kan.

Det er definitivt på lista over LucasArts-eventyr som bør spilles, men det er ikke helt oppe i toppen der, blant annet fordi det er rimelig lett å dø i spillet. Det ser forøvrig kun ut til at GOG har relansert VGA-versjonen med 256-fargers grafikk, og ikke originalen med 16-fargers EGA-grafikk. Det ideelle var om begge versjonene ble gjort tilgjengelige.

Hva Armed and Dangerous angår, så er det et humoristisk, tredjepersons actionspill der du blant annet kan midlertidig snu verden opp-ned for å drepe fiendene, og der et av våpnene er en landhai. Tron 2.0 er et førstepersons skytespill med den samme stilige grafikkstilen som filmene hadde. Alle disse spillene er altså også ute på Steam.

En kommentar om “Stunt Island er ute på GOG”

  1. ELSKET Stunt Island. Har ikke tall på hvor mange timer jeg brukte på å lage de «kuleste» vidoene noensinne…… Tror faktisk jeg har tatt vare på videoene på noen disketter jeg har liggende. Så dette ble kjøpt på flekken!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.