Norske Artplant har kjøpt Project IGI-rettighetene

Utvikleren vil også bli mer uavhengig, og eie sine egne merkevarer.

Norge brukte temmelig lang tid på å komme i gang som spillutviklernasjon, men en av de tidlige suksessene var et taktisk, førstepersons skytespill ved navn Project IGI. Det ble skapt av Oslo-baserte Innerloop og gitt ut av Eidos i år 2000. En oppfølger ble lansert i 2003, men siden den tid har serien vært død, og Innerloop er også historie.

I norske hender

Men nå har norske Artplant, som ble startet av folk fra Innerloop i 2001, kjøpt rettighetene til Project IGI. Ifølge GamesIndustry.biz har de kun kjøpt merkevaren, og rettighetene til de gamle spillene er dermed fortsatt hos Square Enix (som kjøpte Eidos i 2009). Nyversjoner eller nylanseringer av originalspillene er med andre ord ikke noe Artplant kan stå for.

I stedet ser det ut som planen er å lage en oppfølger. Artplant-sjef Jack Wulff sier til GamesIndustry.biz at avtalen markerer en endring i deres strategi, fra å lage spill for utgivere til å lage og eie egne spill. I tillegg sier han at de gleder seg til å skape nye opplevelser for de gamle tilhengerne av Project IGI, samt introdusere universet for nye spillere.

Mer vet vi for øyeblikket ikke. Artplant er veldig fokusert på nettbaserte flerspillerspill for tiden, og det er kanskje ikke den mest spennende retningen å ta Project IGI i, men det gjenstår altså å se hva de planlegger. Akkurat nå jobber de forøvrig med et småpent actionspill ved navn Sky Fighter Legends, og i mangel av Project IGI-materiale legger jeg inn traileren for det spillet her:

En kommentar om “Norske Artplant har kjøpt Project IGI-rettighetene”

  1. Kult. Fin info om ting jeg ikke visste enda!

    Digger dette forumet da det til stadighet dukker opp kjeks man ikke nødvendigvis ville ha hørt om med det første :)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.