Redneck Rampage er ute på Steam

Men ikke kjøp det der, kjøp det på GOG. Steam-versjonen mangler musikken!

Husker du Redneck Rampage? Det er et førstepersons skytespill der du spiller en full redneck som må redde verden fra romvesener og det som verre er, antakeligvis mest fordi de har vært frekke nok til å bevege seg inn på hans område. Spillet er fullt av teit humor og greier som hadde skapt bråk om det ble lansert i dag, og har et lydspor som inkluderer klassikere som «Baby’s liquered up», «Nurture my Pig» og «UFOs, Big Rigs ‘n BBQ».

Musikken er ikke med i Steam-versjonen.
Musikken er ikke med i Steam-versjonen.

I dag er det lett å gjøre narr av spillet, og kanskje lure på hvorfor det ble så populært i utgangspunktet, men da det kom var det fortsatt et av få førstepersons skytespill der miljøene skulle forestille noe mer interessant enn «futuristisk rombase», og der de faktisk var en integrert del av historiefortellingen. Pluss, det var ganske artig.

Steam-lansering med problemer

Nå er Redneck Rampage ute på Steam, men som nevnt i ingressen bør du strengt tatt ikke kjøpe det der. Steam-versjonen koster 70 kroner, mens GOG-versjonen koster 50 kroner. Greit nok, 20 kroner fra eller til er kanskje ikke så mye, men GOG-versjonen har også ekspansjonene Redneck Rampage Rides Again: Arkansas og Redneck Rampage: Suckin’ Grits on Route 66.

På Steam er Rides Again ikke med overhodet, og skal du spille Suckin’ Grits må du starte den ved hjelp av Windows Utforsker eller noe slikt.

I tillegg mangler lydsporet, og som alle Redneck Rampage-spillere vet, var lydsporet en tredjedel av moroa.

En artig detalj er forresten at hvis du skal spille spillet, må du si deg enig i en brukeravtale for for Redneck Deer Huntin’. Interplay klarte altså ikke å få selv den biten riktig med lanseringen. Tenk at de en gang var en av de viktigste og mest respekterte utgiverne i spillindustrien.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.