GOG slår til med det klassiske bilspillet Ignition

Det svenskutviklede spillet ble relansert på GOG i dag.

GOG har hatt noen ganske gode uker med tanke på retroutgivelser, med Imperium Galactica, Stunt Island, Indiana Jones and the Last Crusade og Pizza Tycoon (samt det surrealistiske gåteeventyret Of Light & Darkness) – og nå har nok en klassiker ankommet tjenesten. Den heter Ignition, og er et svenskutviklet racingspill fra 1997.

3D-grafikk fra 1997.
3D-grafikk fra 1997.

Racing med fugleperspektiv

Ignition fortsetter i tradisjonen til spill som Death Rally, Micro Machines og Supercars, og er en arkaderacer der man ser moroa ovenfra. Men dette spillet tok tok moroa over i tre dimensjoner, og utviklerne i Unique Development Studios brukte anledningen til å levere noen av sjangerens kuleste og varierte baner.

I likhet med mange av de andre klassikerne i sjangeren, har spillet flerspiller via delt skjerm. Det har også en bråte forskjellige biler, alle med unike kjøreegenskaper.

Det er Interplay som står som utgiver for spillet hos GOG, noe som gjør det litt merkelig at det tok så lang tid før spillet dukket opp på tjenesten. Jeg ser at det opprinnelig ble utgitt av Virgin, i alle fall i Europa – forhåpentligvis har GOG kontroll på rettighetene.

Ignition er i alle fall en av mine favoritter, så her i gården blir det nok et raskt kjøp.

En kommentar om “GOG slår til med det klassiske bilspillet Ignition”

  1. Ignition er et morsomt spill, men var aldri en av mine favoritter. Allikevel, nok et minne fra fortiden er alltid hyggelig, og blir selvsagt kjøpt etterhvert.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.