Nintendo Switch får onlinetjeneste med retrospill

Som en del av den betalte nett-tjenesten til konsollen, får man tilgang på ett spill til NES eller SNES i måneden.

Nintendo Switch ble vist frem i dag tidlig, og siden jeg har vært ute mesteparten av morgenen, får jeg bare overlate den skikkelige dekningen til nettsteder som Gamer.no. Men én liten detalj bør med her på Spillhistorie.no, og det er nett-tjenesten til konsollen.

Ordlyden her får det til å virke som man kun får spille hvert spill i én måned. Det høres litt trist ut, så vi får håpe det er en feil.
Ordlyden her får det til å virke som man kun får spille hvert spill i én måned. Det høres litt trist ut, så vi får håpe det er en feil.

Last ned ett gratis spill for NES og SNES per måned

Kort sagt, får Switch også en betalt nett-tjeneste i stil med PlayStation Plus og Xbox Live Gold. Denne inkluderer muligheten til å spille mot andre på nettet, noe telefoni-opplegg, og tilgang på ett nytt retrospill for NES eller SNES i måneden. Spill for sistnevnte vil få nettbasert flerspiller som tilleggsfunksjon.

I utgangspunktet høres dette helt greit ut, såfremt prisen er lavere enn de tilsvarende tjenestene for Xbox og PlayStation (som jo gir brukerne tilgang på en håndfull nye og gamle spill i måneden, ikke bare ett retrospill). Men det som får meg til å stusse litt, er at det ser ut som man kun får «låne» hvert retrospill i én måned. Det er i alle fall slik Eurogamer tolker det.

I så fall virker det jo litt trist. Men igjen: Det kommer mye an på prisen, og den har ikke blitt annonsert enda.

Vi vet forøvrig ikke hva konsollen skal koste i Norge. I Storbritannia vil den koste 280 pund, og i USA vil den koste 299 dollar. Så rundt 3000 kroner, sikkert. Det gjør den rimelig dyr i forhold til de billigste utgavene av PlayStation 4 og Xbox One, så det er åpenbart at Nintendos markedsstrategi har endret seg siden Wii.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.