Kultklassikeren The Precursors har fått Steam-lansering

Følger i fotsporene til Xenus II: White Gold fra samme utviklerstudio.

Det ukrainske spillstudioet Deep Shadows sto for en trio med svært ambisiøse åpen verden-spill i forrige tiår. De startet med Xenus, som fikk navnet Boiling Point i Europa, og fulgte opp med Xenus II: White Gold og The Precursors. Xenus-spillene er begge satt til fiktive diktaturer i Mellom-Amerika, mens The Precursors er et science-fiction-spill som foregår på flere planeter.

Dessverre var det opprinnelig bare Boiling Point som fikk skikkelig lansering utenfor de østeuropeiske markedene, og da The Precursors og White Gold til slutt dukket opp på den vesle nettbutikken Gamersgate hadde Deep Shadows allerede forlatt AAA-markedet.

Spillet kom opprinnelig i 2009.
Spillet kom opprinnelig i 2009.

Endelig ute på Steam

På dette tidspunktet samarbeidet Steam kun med et mindre antall selskaper, og uten en utgiver som hadde fått foten innenfor, var det ikke sjanse for Steam-lansering. Nå er imidlertid situasjonen ganske annerledes, og i desember dukket altså Xenus II: White Gold opp på Steam. For få dager siden, fulgte The Precursors (nå uten «The»-delen av navnet).

The Precursors er en kombinasjon av førstepersons skytespill, rollespill og romsimulator – litt Far Cry, litt Morrowind og litt Elite. Du får ikke bare utforske en rekke svære planeter til fots og ved hjelp av ulike typer kjøretøyer, men fly mellom dem med romskip. Romkamp og handel eksisterer side om side med utforsking og skyting på bakkenivå.

Spillet er altså usedvanlig ambisiøst, og som vanlig med Deep Shadows’ spill er det kanskje hakket mer ambisiøst enn studioets faktiske egenskaper og ressurser kunne takle. Du må med andre ord regne med noen problemer og «bugs» om du har lyst til å utforske dette rimelig unike spillet. Heldigvis finnes det en uoffisiell oppdatering som retter på mye.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.