Boiling Point-oppfølgeren er endelig ute på Steam

Det obskure åpen verden-spillet Xenus II: White Gold ble en kultklassiker i Øst-Europa.

Husker du Boiling Point? Det var et merkelig og vanvittig ambisiøst førstepersons åpen verden-spill satt til et søramerikansk diktatur der du fikk enorm handlefrihet, tilsynelatende utviklet litt etter det samme tankesettet som STALKER-spillene. Dessverre ble det lansert i en rimelig forferdelig tilstand, og om det er utgiveren Atari (som slet med økonomien, slik de alltid gjør) eller utvikleren Deep Shadows som hadde skylda vet jeg ikke. Deep Shadows gjorde i det minste et hederlig forsøk på å fikse det etter lanseringen.

Uheldig utvikler

Xenus II ble utviklet på et relativt lavt budsjett og lansert i 2008.
Xenus II ble utviklet på et relativt lavt budsjett og lansert i 2008.

Boiling Point ble fulgt opp av to like ambisiøse spill, nemlig den direkte oppfølgeren Xenus II: White Gold (Xenus var det opprinnelige navnet på Boiling Point) og romspillet Precursors. Men dette var før Steam slapp inn «hvem som helst», og uten en utgiver for det engelskspråklige markedet tok det flere år før de ble tilgjengelige utenfor det østeuropeiske markedet – og da kun på mindre populære distribusjonsplattformer som GamersGate (som ikke har noe med Gamergate å gjøre, sånn i tilfelle du lurer). I mellomtiden hadde utvikleren forlatt markedet.

Nå, åtte år etter den opprinnelige utgivelsen på russisk, er Xenus II: White Gold endelig ute på Steam. I tiden som har gått, har det naturligvis vært en vanvittig utvikling innenfor åpen verden-spill, så jeg aner oppriktig talt ikke hvor godt spillet har holdt seg. Det jeg er rimelig sikker på er imidlertid at hvis du har fått litt nok av det man har begynt å kalle «Ubisoft-modellen» for åpen verden-spill, så tror jeg Xenus II må være en god motgift.

Spillets verden består av tre forskjellige karibiske øyer, der du får total bevegelsesfrihet. Øyene befolkes av åtte forskjellige fraksjoner med kompliserte forhold til hverandre (og deg), samt hundrevis av datafigurer som du kan forholde deg til. I tillegg loves vi en ikke-lineær historie som utvikles avhengig av dine valg, samt muligheten til å sette seg bak rattet og spakene til alt fra lastebiler og båter til stridsvogner og helikoptre. Rollespillelementer får vi selvsagt også.

Xenus II: White Gold koster 100 kroner, og det er kanskje lurt å vente på Steam-anmeldelsene før man kjøper. Det blir forøvrig spennende å se om Precursors også dukker opp på Steam etter hvert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.