Laura Bow-spillene har endelig kommet til GOG

Sierra-eventyrene The Colonel’s Bequest og The Dagger of Amon Ra har blitt hentet frem fra glemselen.

Det er lenge siden klassiske Sierra-serier som Quest for Glory debuterte på GOG, men flere av utgiverens mindre kjente spill har latt vente på seg. Nå har imidlertid GOG fått to nye Sierra-perler i samlingen sin, nemlig The Colonel’s Bequest og The Dagger of Amon Ra.

Ikke et trygt sted å svømme.
Ikke et trygt sted å svømme.

Begge spillene foregår på 20-tallet, der den unge Laura Bow havner i mystiske omstendigheter som hun må pusle seg gjennom i kjent eventyrspillstil.

Mord og mysterier

I The Colonel’s Bequest finner handlingen sted på et avsidesliggende sted dypt inne i Louisianas villmark, der en eksentrisk riking som kaller seg Colonel Dijon har invitert alle rivalene sine (og Laura Bow) til fest. Men i ekte Poirot-stil tar festen raskt en uhyggelig vending, og nå blir det din jobb å finne ut hvem som dreper gjestene – og forhåpentligvis også stanse morderen eller morderne før det er for sent.

I The Dagger of Amon Ra gjentar mønsteret seg, men denne gangen foregår handlingen i et svært museum der Laura og en gjeng andre folk fra den amerikanske eliten har blitt fanget for natten.

Fra EGA til VGA.
Fra EGA til VGA.

Nok en gang er det en eller flere mordere som må stoppes, og denne gangen byr eventyret på flere forskjellige avslutninger, avhengig av hva du gjør underveis.

Mens The Colonel’s Bequest bruker Sierras klassiske tekst/grafikk-grensesnitt (i likhet med Quest for Glory: So You Want to be a Hero), kjører The Dagger of Amon Ra på det nyere pek-og-klikk-grensesnittet med 265 fargers VGA-grafikk. Det var Sierra-gründer Roberta Williams som sto for designen av det første spillet, mens nummer to ble designet av Bruce Balfour og skrevet av Josh Mandel.

Laura Bow-spillene følger i fotsporene til Larry-skaper Al Lowes Freddy Pharkas, som også ble lansert på GOG denne måneden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.