Nå loves vi flere leveringer av NES Classic Mini

Nintendo-distributøren Bergsala sa det var slutt, men nå lover de nye leveringer til Norden.

For noen dager siden kom det frem at flere nordiske spillforhandlere hadde fått beskjed fra den nordiske Nintendo-distributøren Bergsala om at den usedvanlig populære miniutgaven av klassiske Nintendo Entertainment System ikke lenger ville leveres til Norden etter april/mai.

Mmmh, gamle spill!
Mmmh, gamle spill!

Ny beskjed fra Bergsala

Vi fikk selv bekreftet denne informasjonen fra Bersala i Sverige, og det danske nettstedet N-Club fikk en videre oppdatering om at det ikke var Bergsala selv som tok beslutningen om å droppe det Nordiske markedet, men Nintendo.

Dette skapte naturlig nok litt bråk, fordi det fortsatt er rimelig åpenbart at etterpørselen etter konsollen er svært høy i Norden, og at det fortsatt er en haug av kunder som har bestilt maskiner som de fortsatt ikke har fått. Så nå ser det ut som Nintendo har snudd:

– Jeg kan bekrefte at produksjonen av Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System fortsetter, og at Nintendo of Europe vil fortsette med å sende ut konsoller på jevnlig basis, har pressekontakt i Bergsala, Inga-Brit Brækken, fortalt til Gamer.no. Pressfire.no har fått samme beskjed.

Oppdatering 23. februar: Den originale beskjeden var riktig – Nintendo fortsetter å levere konsoller til Europa, men ikke til Norge.

Hva skjer?

Hva som skjer bak kulissene vet vi altså ingenting om, annet enn at det ikke er Bergsala som skal ha skylden, men Nintendo selv. Av en eller annen grunn har de tilsynelatende først funnet ut at det skandinaviske markedet kunne droppes, før de senere har ombestemt seg etter at saken kom frem i media.

Det er fristende å mistenke at produksjonen altså vil fortsette å holdes på et rimelig lavt nivå, og Nintendo originalt tenkte seg at det ville være lettere å tilfredsstille viktigere markeder som Storbritannia, Tyskland og USA om de slapp å levere til vår del av verden. Men det er altså en ren teori fra min side.

Uansett hva som er tilfelle, er det klart at situasjonen er veldig fin for de som spekulerer i å legge superdyre NES Mini-konsoller ut for salg på eBay.

Vi har spurt nettbutikken Spillsjappa.no, som var først ute med beskjeden om at leveransene ville stoppe, om de har fått noen kontrabeskjed fra Bergsala nå. Det har de visstnok ikke, men vi får anta at ting er hektiske hos Bergsala nå, så vi får gi dem litt mer tid.

2 kommentarer om “Nå loves vi flere leveringer av NES Classic Mini”

  1. Hvorfor har jeg på følelsen av at dette er for å kunne kansellere liggende forhåndsbestillinger for så å skru opp prisen når de er tilgjengelige igjen?

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.