Nintendo Classic Mini droppes i Norden likevel

Den nordiske distributøren får ikke tilgang på flere maskiner.

Situasjonen med Nintendo Classic Mini i Norden begynner å bli en farse. Først fikk vi i Spillhistorie beskjed av den nordiske Nintendo-distributøren Bergsala at minikonsollen ikke lenger skulle selges i vår del av verden, og at leveransene i april/mai ble de siste. Så fikk Pressfire og Gamer det som så ut som en kontrabeskjed, der en annen representant for Bergsala sa at Nintendo of Europe ville fortsette å sende ut konsoller på jevnlig basis.

Mmmh, gamle spill!
Sukk!

Enden på visa

Men denne uttalelsen sa altså ingenting om Norden, og nå har Bergsala bekreftet overfor Level Up at det er slutt på leveransene i Norden likevel. Altså:

– Den globale produksjonen av Nintendo Classic Mini: NES pågår fremdeles, og Nintendo har ikke satt en sluttdato for produksjonen. Vi som Nintendo-distributører i Norden får imidlertid ikke bestille flere konsoller fra Nintendo enn det vi allerede har bestilt og som vil bli sendt ut i løpet av våren, sier en representant for distributøren til Level Up.

Der har vi det, altså. Nintendo vil fortsette å lage konsoller, men de vil ikke selge dem til oss i Norge. Jeg tipper at grunnen til at Bergsala har gitt motstridende informasjon, er at de har hatt et håp om at engasjementet i Norden skulle få Nintendo på bedre tanker – det er jo åpenbart fortsatt stor etterspørsel etter konsollen – men det ser altså ikke ut til å ha skjedd.

Uansett hva som har skjedd, er det veldig trist. Dette var etter alle solemerker et godt produkt, og vi er nok mange som gjerne skulle ha kjøpt en Nintendo Classic Mini. Ekstra kjipt er det selvsagt for de som har bestilt for lenge siden, og har blitt fortalt at bestillingen er kansellert. Mon tro om det også kanselleres noen Switch-bestillinger i samme slengen?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.