Odyssey skal lære deg om vitenskapens historie

Gjennom Myst-aktige gåter og utforsking.

Det er vanlig å se positive sitater fra kjente spilljournalister og YouTubere på Steam-sidene til nylanserte spill. Det finner du også på Odysseys side – men i tillegg kan de skilte med skryt fra Noam Chomsky. Det er kanskje hakket mer imponerende.

Vitenskap i eventyrspillform

odyssey
Som i Myst, foregår det hele på ei øy.

Odyssey virker også som et spill litt utenom det vanlige. Det er et førstepersons eventyrspill som på overflaten ser veldig ut som Myst, men laget med det mål for øyet at spillerne skal lære om vitenskap ved å spille det.

Handlingen foregår på en serie karibiske øyer der trettenåringen Kai Rao har satt opp en rekke hindringer for å beskytte seg selv og familien mot moderne pirater, og for å løse disse må du bla opp i journalen hennes og følge med på en reise gjennom historien til astronomi og den vitenskapelige metoden. Gåtene i spillet er inspirert av 2000 år med vitenskapelig historie.

Utviklerne har nå lansert Odyssey på Steams «early access»-tjeneste. Spillet skal være ment for barn og voksne fra 11 år og opp, og utviklerne advarer om at det inneholder en god del tekst.

Spillet har tre deler Kapittel 1 dekker vitenskapens fødsel og overgangen fra tankegangen om en flat jord til ideen om jorden som en sfære, og Aristoteles fysikk. Kapittel 2 dekker overgangen fra tanken om jorden som universets senter til det heliosentriske universet til Copernicus og Galileo. Kapittel 3 dekker konflikten mellom Galileo og tilhengere av Aristoteles’ lære om fysikk.

Utviklerne planlegger en oppfølger som fortsetter historien videre. Men først må dette spillet fullføres, noe de regner med vil ta cirka fire til seks måneder. De håper nå på tilbakemeldinger fra spillmiljøet, slik at de kan gjøre den ferdige versjonen så god som mulig. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.