Den tredje oppdateringen til Civilization VI er ute nå

Firaxis har gjort endringer over hele linja, og lansert nytt nedlastbart innhold.

Som vi skrev om for litt siden, var det en ny oppdatering på vei til Civilization VI. Nå er dagen her, og Firaxis har sluppet oppdateringsloggen ut av sekken. Det er jobbet videre med både balansering og den kunstige intelligensen – blant annet vil datamotstanderene nå være mer obs på å sørge for at de tjener nok penger, og samtidig vedlikeholde en stående hær. De vil også bli litt mer glad i atombomber (!) og luftkrig generelt.

På balanseringssiden er det gjort en del endringer med teknologitreet. Firaxis har tettet en del «snarveier» som lot spillerne avansere for fort gjennom spillet, samt at de vil avsløre strategiske ressurser litt før man faktisk har bruk for dem, slik at man får tid til å utvinne disse før produksjon av eventuelle nye enheter skal starte.

Du kan se hele oppdateringsloggen på det offisielle nettstedet for spillet.

Bedre flerspiller – særlig med ny DLC

Flerspillerdelen utvides nå med lagspilling, så endelig kan man spille sammen med vennene sine, i stedet for å bli knust av dem. Både religion- og kulturseier er ombalansert slik at det skal passe med lagspilling, i tillegg til at kartet samt krigs- og alliansestatus vil bli delt mellom lagene.

Den australske lederen John Curtin.
John Curtin, leder av Australia, som for første gang er med i Civilization-serien.

Når det gjelder det nye DLC-innholdet, er det lagt til en ny type flerspillerscenario kalt «Outback Tycoon», der man skal kolonisere Australia.

Det som skiller dette scenarioet fra det «vanlige» gameplayet, er at kamp er helt deaktivert. Faktisk kan man ikke bygge en eneste krigsenhet. I stedet er man alle allierte, men kjemper individuelt om en økonomisk seier. Reglene for spillet er endret radikalt, med både uforutsette hendelser, nye enheter og nye teknologier og samfunnskunnskaper. Det hele virker svært interessant og morsomt, særlig for meg som ikke er så veldig glad i vanlig flerspiller.

Det må også nevnes at man også kan spille scenarioet enspillermodus med datamotstandere.

Dersom du er interessert i å se utviklerne spille «Outback Tycoon» i flerspiller, kan du ta en titt på videoen under.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.