Spillutvikler vil nekte brukerne å heve kjøpet på Steam

Har laget en «end user agreement» som forbyr deg å heve kjøpet. Og det er ikke det eneste lugubre de har gjort.

Hvis du titter på Steam-siden til spillet Airport Master, og syntes det virker som et interessant spill, bør du vurdere å lese utviklernes «end user agreement» før du kjøper. Den prøver nemlig å si at ved å kjøpe spillet, aksepterer du at du ikke har lov til å heve kjøpet igjen.

Her er teksten:

9. NO REFUNDS
Except when required by law, the Licensor shall be under no obligation to issue refunds under any circumstances. The Licensor may issue refunds basing on Licensor’s own judgement and solely as a gesture of good will.

Steam tilbyr pengene tilbake uten å stille spørsmål, så lenge spilt et spill i mindre enn to timer. Dette gjelder generelt, og det er ikke slik at enkeltutviklere kan velge å stanse heving av kjøp. Ingen Steam-brukere har rapportert om problemer med å få pengene tilbake etter å ha tatt kontakt med Steam gjennom de vanlige kanalene.

Utviklerne av Airport Master kan med andre ord ikke hindre deg i å kreve pengene tilbake om du ikke er fornøyd med kjøpet, og med mindre de planlegger å sende sinte menn på døra di om du røper at du har fått pengene tilbake, er det usikkert hva de egentlig ønsker å oppnå med denne teksten i brukeravtalen.

Best å holde seg unna

Det at de i det hele tatt prøver seg, er imidlertid et godt tegn på at du ikke bør gjøre forretninger med dem i utgangspunktet. Om du trenger flere, kan du jo se på punktet der de forbyr brukerne å publisere noe som inneholder ikke bare bilde- og videoinnhold fra spillet, men også spillets varemerker og navn, uten skriftlig tillatelse fra dem:

Any use of Copyright Holder’s trademarks, imagery content, videos, graphical elements, names, plot in any activity (including but not limited to: producing 3d party video content, electronic and on-paper publishing, creation of promotional content etc.) is only possible with prior written permission of Copyright Holder.

I deres øyne ville nok selv denne artikkelen vært et brudd på kontrakten, om jeg faktisk hadde kjøpt spillet. Men det fungerer heldigvis ikke slik i virkeligheten. Utvikleren har forøvrig allerede havnet i klammeri med Youtuberen Jim Sterling etter å ha krevd at Youtube skulle ta ned en video han laget om spillet på basis av ulovlig bruk av deres varemerke.

3 kommentarer om “Spillutvikler vil nekte brukerne å heve kjøpet på Steam”

  1. I support it! Steam burde heller hatt strengere krav for hva som kan bli solgt enn at spill har «trail» eller pengene tilbake garanti!

    Dumt at greenlight tas vekk men en bedre løsning kommer nok raskt på banen :)

    Svar
    • Jeg er ikke for sensur – så mulighet for refunds er enda viktigere i mine øyne nå som Greenlight forsvinner.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.