Revolution har lagt ut de originale Broken Sword-spillene på Steam

Som gratisinnhold for nyversjonene.

Nyversjoner av klassiske spill er en glimrende måte å gjøre dem tilgjengelige for nye spillere på, og de gir også utviklere en ny sjanse til å gjøre disse spillene til det de kunne ha vært i utgangspunktet ved å for eksempel fjerne eller fikse frustrerende elementer. Men det er samtidig viktig å gi tilgang til de originale versjonene, både fordi det er dem mange har et nostalgisk forhold til, og fordi det er den beste måten å bevare spillhistorie på.

Franske politistasjoner er like store som norske gymsaler.
Franske politistasjoner er like store som norske gymsaler.

Gammelt vs. nytt

Nå har den britiske spillutvikleren Revolution bestemt seg for å feire Broken Sword-seriens 20-årsjubileum ved å gjøre de originale utgavene av Broken Sword og Broken Sword 2 tilgjengelige som gratis, nedlastbart innhold for nyversjonene av disse spillene på Steam. Dermed står kundene fritt til å velge hvilken versjon de vil spille. Selskapet har også lagt ut lydspor for alle seriens fem spill som nedlastbart innhold (men her må du betale).

Broken Sword-spillene følger den franske journalisten Nico Collard og den amerikanske forsikringsagenten George Stobbart, som sammen har en tendens til å vikle seg inn i internasjonale konspirasjoner med et lite hint av Indiana Jones. De to første spillene er pek-og-klikk-eventyr av den gamle, todimensjonale skolen. Så fulgte noen mer eller mindre vellykkede 3D-eventyr, før det femte spillet vendte tilbake til den klassiske formelen.

Steam har også fått en dokumentarfilm om Revolutions historie. Denne ble opprinnelig lansert som en del av en stor samling Revolution-spill, i anledning deres 25-årsjubileum.

For dere som eier de to spillene på GOG, ble faktisk originalene inkludert for flere år siden, ettersom GOG allerede solgte de klassiske utgavene da nyversjonene kom ut.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.