Dra på verdensomseiling i ny simulator

Men husk at en tur over Stillehavet tar akkurat like lang tid i spillet som i virkeligheten.

Sailaway er en seilbåtsimulator der du får muligheten til å dra på langtur på de syv verdenshavene. Som i virkeligheten kan du regne med å bruke måneder på å krysse store avstander, så dette er neppe et spill for de mest utålmodige. Heldigvis slipper du å styre skuta hele tiden; den fortsetter i henhold til dine instruksjoner, også når du ikke spiller.

Men er det sjørøvere i spillet?
Men er det sjørøvere i spillet?

Da vil du få meldinger om fremdriften og statusen via e-post, og det kan være lurt å følge med på disse. Spillet henter nemlig inn ekte værdata fra amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), og en virkelig storm vil dermed skape trøbbel for den virtuelle seilbåten din.

Høy realismefaktor

Utviklerne lover at Sailaway skal bli den mest realistiske seilbåtsimulatoren på markedet, og i tillegg til å ha et detaljert verdenskart har de til og med sørget for at bølgene fungerer som i virkeligheten – det er visst ikke slik at bølger er bølger, og hvordan de oppfører seg avhenger delvis av hvor du er.

Spillet har tre seilbåter du kan velge mellom; en 38′ Cruiser, en Mini-Transat og en 45′ Classic Yacht. Disse heter sikkert noe annet på norsk, men min kunnskap om seilbåter og -skip er begrenset til det jeg lærte da jeg spilte The Patrician.

Siden Sailaway blir et nettspill, vil det være mulig å organisere turer sammen med andre. Man kan selvsagt også konkurrere i seilaser. Planen er nå å legge spillet ut på «early access» i april. Her er en trailer:

En litt artig detalj er at spillet kommer fra en helt fersk utgiver, The Irregular Corporation, som planlegger å gi ut originale spill for nisjemarkeder. Slikt liker vi på Spillhistorie, og Sailaway virker som en spennende start.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.