Sanntidsstrategi med plastsoldater

Army Men RTS har blitt relansert på GOG.

Jeg er neppe den eneste på min alder som i barndommen hadde det moro med å lage militærbaser i miniatyr med små plastsoldater og andre greier. I dag ville jeg nok bare spilt et sanntidsstrategispill, men de fantes ikke på den tiden (i alle fall ikke den moderne varianten som stammer fra Dune 2).

Grønne soldater.
Grønne soldater.

Army Men RTS kom i alle fall i 2002, og forsøkte å gjenskape opplevelsen som nettopp sanntidsstrategispill. Det lar deg lede små plastsoldater gjennom farefylte miljøer som et kjøkken og en hage, der de må ta knekken på alt av fiender. I tillegg til selve krigføringen, har spillet også ressursinnsanking og basebygging.

Tilgjengelig igjen

Nå er Army Men RTS ute på GOG, der det koster en femtilapp, sånn omtrent. Spillet er kanskje ikke noen stor eller kjent klassiker, men det ser ut som folk setter pris på relanseringen. Det er jo dessuten alltid litt gøy med strategispill som foregår i andre typer miljøer enn «generisk ørken».

Army Men RTS ble opprinnelig utviklet av Pandemic Studios, som mange sikkert husker best for Mercenary-spillene. De slo seg sammen med BioWare i 2005, og det nye selskapet ble kjøpt av EA i 2008. Siden EA er EA, la de ned Pandemic året etter.

GOG har forøvrig også noen eldre Army Men-spill, om du er interessert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.