Sjekk denne stilige Pong-maskinen

Kunne du tenke deg en mekanisk Pong-arkademaskin i stua?

Ataris Pong regnes som spillet som sparket i gang arkadespillrevolusjonen, og nå ser det ut til å få en veldig kul nyversjon. Ikke for datamaskiner eller konsoller, denne gangen, men i form av en mekanisk arkademaskin.

Fysiske spillelementer

Slik fungerer systemet: Spillbrettet er flatt, og spillerne sitter på hver sin side, med hver sin klassiske Pong-kontroller (som man vrir på for å flytte platen sin). Både platene og ballen (som altså er en kloss) er fysiske objekter, som flyttes rundt på spillbrettet ved hjelp av magneter. Alt akkompagneres av originale lydeffekter og grafikk på skjermen under spillbrettet.

Den nye Pong-maskinen er lisensiert fra Atari, så skaperne har rettighetene i orden. Det er mulig å «forhåndsbestille» den via Kickstarter, der du må ut med 1100 dollar (godt over 9000 kroner) pluss frakt for å få maskinen ved den planlagte lanseringen i desember. Det er selvsagt ikke helt risikofritt, så det er sikkert lurest å vente til maskinen faktisk er i produksjon før du eventuelt kjøper.

Hvis du tilfeldigvis eier ei gullgruve eller noe slikt, kan du forøvrig bestille en versjon signert av Atari-legenden Nolan Bushnell, for 5000 dollar. Det er over 42 000 kroner, og du må selvsagt betale moms når maskinen importeres. Neppe noe for oss vanlige dødelige, med andre ord. Men det går an å støtte prosjektet på rimeligere måter, og få diverse belønninger som ikke er like dyre.

Men produktet virker i alle fall veldig stilig, så vi får krysse fingrene og håpe at det blir lansert som planlagt. Her er Kickstarter-presentasjonen:

Det som er litt artig her, er jo at det fantes massevis av elektromekaniske arkadespill før Pong (og Ataris tidligere Computer Space-spill) dukket opp, og startet overgangen til rent elektroniske spill. Her er noen bilder:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.