«Lovecraft på Mars» får 1,6 millioner kroner i tilskudd

Norske Rock Pocket Games arbeider med et spennende spill som heter Moons of Madness.

Norsk filminstitutt har åpnet lommeboka igjen, og delt ut noen millioner i utviklingstilskudd til en håndfull norske spillutviklere. Det spillet som fikk den største delen av kaka er Moons of Madness, et grøsserspill der handlingen er lagt til Mars. Det er Rock Pocket Games som utvikler spillet.

Huffda.
Huffda.

Psykologisk skrekk på Mars

I Moons of Madness spiller du en kolonist på vår naboplanet. Uheldigvis virker det som Mars har flere utfordringer å by på enn det NASA og Elon Musk regner med, for det tar ikke så veldig lang tid før mystiske ting begynner å skje.

Siden jeg allerede har puttet Lovecraft i tittelen, skjønner du nok at vi har med kosmisk skrekk å gjøre, og dermed også en viss usikkerhet om hva som er ekte og hva som forhåpentligvis ikke er det. Du vil blant annet oppleve hallusinasjoner som kombinerer hovedpersonens fortid med ting som vil skje i fremtiden. Jo mer slikt som skjer, jo verre blir sinnstilstanden til hovedpersonen.

Dobbelt-huffda.
Dobbelt-huffda.

En ting som gjør spillet ekstra spennende, er at utviklerne ønsker å holde sin visjon av koloniseringen av Mars innenfor hva som er mulig å få til med de teknologiske rammene NASA og andre jobber med. Når det kommer til teknologien, er det altså mer «science» enn «fiction» i spillet.

Moons of Madness kommer til PC og konsoll i løpet av første kvartal neste år.

Andre spill som fikk støtte denne gangen inkluderer det spennende plattformspillet Mosaic fra Krillbite, og en oppfølger til det fargerike rollespillet Earthlock. Ta en titt på Norsk filminstitutts sider for mer informasjon om disse prosjektene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.