Ny Commodore 64-bok på trappene

Commodore 64: For the Love of a Machine vil blant annet inkludere intervjuer med folkene bak plattformen.

Hvis du er en av de som vokste opp med Commodore 64, er sjansene store for at du fortsatt har en viss kjærlighet til plattformen. Det har i alle fall svenske Andreas Wallström, som nå har startet en Kickstarter-kampanje for boka Commodore 64: For the Love of a Machine.

224 sider med snadder

Eksempel på en dobbeltside fra boka.
Eksempel på en dobbeltside fra boka.

Boka kommer på 224 sider (eller mer, avnhengig av hva som eventuelt nås av ekstramål), og vil inkludere intervjuer av ulike spillskapere, samt store intervjuer med Al Charpentier og Bob Yannes. De var med å skape Commodore 64-plattformen, med sitt arbeid på grafikkbrikken VIC-II og den legendariske lydbrikken SID.

Ellers vil boka blant annet inneholde originale notater fra musikkskaperen Rob Hubbard, som kanskje kan gi et inntrykk av hvordan han klarte å få den tidligere nevnte SID-brikken til å lage så kul musikk.

Wallström lover også massevis av profesjonelt fotografert bildemateriale fra Commodore 64-scenen, og boka vil også ha flotte bilder fra demoscenen, blant annet laget av norske Vanja Utne. Skjermbilder fra ulike spill, med kommentarer fra de som lagde dem, loves også.

Boka blir ikke akkurat billig; inkludert frakt til Norge må du ut med 550 kroner. En PDF-versjon koster 200 kroner. Om alt går etter planen, skal den være ferdig i mai neste år. Her er Kickstarter-presentasjonen:

https://www.kickstarter.com/projects/wallstrom/commodore-64-for-the-love-of-a-machine?ref=project_link

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.