Dragon Wars er ute på Steam

Opprinnelig var dette Interplay-rollespillet ment som The Bard’s Tale IV.

Dragon Wars er et førstepersons rollespill som ble utviklet og gitt ut av Interplay i 1989. Opprinnelig var det ment som det fjerde spillet i The Bard’s Tale-serien, men siden Interplay og utgiver Electronic Arts hadde valgt å gå hver sin vei (og utgiveravtalen ga EA retten til The Bard’s Tale-navnet), måtte Interplay-ledelsen finne på et nytt navn til rollespillet.

Nei?
Nei?

Navnet de kom opp med var altså Dragon Wars, noe som er litt spesielt ettersom dette rollespillet strengt tatt har veldig få drager, om man ser bort ifra den vi ser på fantasy-kunstneren Boris Vallejos coverbilde for spillet.

Selve spillet er uansett et rimelig solid rollespill av den gamle skolen, med noen fiffige funksjoner slik som autokartlegging av de omfattende miljøene og muligheten til å importere en gruppe helter fra The Bard’s Tale-serien. I tillegg er det et rimelig åpent spill, der du får muligheten til å velge mange forskjellige løsninger på problemene.

Tilgjengelig på moderne plattformer

Ser ut som spilleren var uenig.
Ser ut som spilleren var uenig.

Dragon Wars har vært ute på GOG en stund, der det har fått gode skussmål av kundene, og nå er det ute på Steam også. Begge steder er det PC-versjonen som selges, og den bruker DOSBox-emulatoren for å fungere. Det hadde vært okay med Amiga-versjonen også, siden den tross alt ser mye bedre ut. Men den får vi ikke med i pakken.

Merkelig nok, er Steam-versjonen 30 kroner dyrere enn GOG-versjonen, men med lanseringsrabatt blir det likevel billigere. På spillets forum sier en representant for Interplay at han ikke vet hvorfor prisen er høyere på Steam enn GOG, men at det i alle fall er Interplays mål å lansere alle de gamle spillene sine på Steam.

Om du er interessert i å vite mer om Dragon Wars, kan du lese et intervju med skaperen på Gamasutra. Du kan også se hva bloggeren CRPG Addict hadde å si om spillet da han fullførte det for en stund siden (spoiler: han likte det).

Toppbildet er basert på boksbildet, hentet fra Mobygames. De andre er hentet fra Steam og GOG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.