Klassiske Flashback får nyversjon

Men tilsynelatende bare på Nintendo Switch.

Merkelig nyhet fra den franske utgiveren Mïcroids i dag: Den originale Flashback-utvikleren Paul Cuisset jobber med en nyversjon av spillet, men denne nyversjonen ser ut til å være reservert for Nintendo Switch. Hm! Personlig ville jeg trodd at dette var et spill som i det minste også burde kommet til PC, og helst også de andre konsollene. Men enn så lenge: Kun Switch.

Originale Flashback på PC.
Originale Flashback på PC.

Klassisk plattformspill

Flashback kom opprinnelig i 1992, og er et plattform/actionspill der du ser handlingen fra siden. Du spiller en person som krasjlander på en eksotisk planet, og det viser seg raskt at du har fiender hakk i hæl. Spillet imponerte med sin vakre bakgrunnsgrafikk og glatte animasjoner (laget ved hjelp av «rotoscoping», og holder seg fortsatt ganske godt.

Nyversjonen heter Flashback: Remastered Edition, og skal være trofast mot originalen (i motsetning til det forrige forsøket på å bringe Flashback tilbake), men by på oppgradert oppløsning. Mer vet vi ikke, men Mïcroids skal vise spillet på E3.

Utgiveren har forøvrig en hel bråte planlagte spill for Switch. Hele Syberia-serien (inkludert årets utgave) kommer til plattformen, og det samme gjør et helt nytt bilspill fra skaperne av Test Drive Unlimited. Det heter Gear.Club. Mïcroids har også annonsert et nytt eventyr fra Runaway-skaperne, basert på tegneserien Blacksad. Det kommer til Switch, PC, Mac, Xbox One og PS4.

Toppbildet er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.