Nyversjonen av Bard’s Tale I-III kommer likevel

Utvikleren Olde Sküül har gitt ut en liten video for å vise fremgangen.

Da inXile kjørte sin folkefinansieringskampanje for rollespillet The Bard’s Tale IV, lovet de emulerte versjoner av de tre første spillene som belønninger for backerne. Men de sa også at utviklerstudioet Olde Sküül ville lage nyversjoner av spillene, som også skulle gis ut gratis.

Teaser-bilde fra 2015.
Teaser-bilde fra 2015.

Trøbbelet over?

I februar i år ble det klart at det var problemer bak scenene. Utvikleren skal ha sluttet å arbeide med spillene, og inXile så ikke ut til å ville ta ansvar for å få utviklingen i gang igjen. Heldigvis ser det nå ut til at situasjonen har bedret seg, og i en ny Kickstarter-oppdatering sier inXile at Olde Sküül har brukt de siste månedene på å jobbe med nyversjonene igjen.

Nå skal nyversjonen ifølge utvikleren være ferdig «om noen få måneder».

Bard’s Tale Remastered vil være ett felles system som kjører kampanjene fra The Bard’s Tale I-III, med oppdatert lyd og grensesnitt. Det meste av grafikken ser ut til å være hentet fra Amiga-versjonen. Her er en video der Olde Sküül presenterer prosjektet:

Som nevnt er selve spillgrafikken åpenbart hentet fra Amiga-versjonen, så måten Apple II-segmentet introduseres på («og slik så spillet ut før!») er i mine øyne misvisende ettersom det gir inntrykk av at det er Olde Sküül som har oppdatert grafikken i forbindelse med denne nyversjonen. Ellers er det fint å endelig se litt fremgang.

En kommentar om “Nyversjonen av Bard’s Tale I-III kommer likevel”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.