Trøbbel for nyversjonen av The Bard’s Tale-trilogien

Utvikleren har sluttet å jobbe med spillet, og inXile har nå kommentert saken.

Det første rollespillet i The Bard’s Tale-serien kom opprinnelig i 1985, og regnes som en av de viktigste titlene i sjangerens tidlige historie. I forbindelse med folkefinansieringen av The Bard’s Tale IV, ble det annonsert at den originale trilogien skulle relanseres i en nyutgave ved navn The Bard’s Tale Trilogy Remastered.

Nyversjonen skulle få oppdatert grafikk, men ellers være rimelig trofast mot Apple IIGS-versjonene av originalspillene.

Teaser-bilde fra 2015.
Teaser-bilde fra 2015.

Tvilsomt at den blir ferdig

Nå virker det som vi ikke lenger kan se frem til denne nyversjonen. Den skulle opprinnelig utvikles av Rebecca Heineman, som også var involvert i utviklingen av originalspillet (der kreditert som Bill Heineman). Men hun har visstnok sagt at hun sluttet å arbeide med spillet for en stund siden, etter at hun ikke har fått betalt av inXile.

inXile har svart med å si at avtalen mellom dem innebar at Heineman skulle få betalt når spillet var ferdig, og ikke før. De hevder at utviklingen så ut til å komme godt i gang, men at ting gikk langsommere etter hvert, samtidig som kommunikasjonen med Heineman ble vanskeligere og vanskeligere.

Nå sier de rett ut at de ikke tror spillet blir ferdig. De understreker at de som hadde rett på den opprinnelige Kickstarter-belønningen, nemlig emulerte versjoner av The Bard’s Tale, har fått disse allerede. Men det er nok mange som blir skuffet over at nyversjonen det også var snakk om, ikke kommer likevel.

Dette er dessverre ikke første gangen noe slikt har skjedd med et spill Heineman har vært involvert i. Nyversjonen av Battle Chess som selges på Steam har fått svært hard medfart av brukerne, etter at spillet tilsynelatende ble forlatt før det var ferdig.

(via RPG Codex)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.