Annihilator II på Commodore 64 er bedre enn sitt rykte

Med en gjennomsnittscore på 1,5/10 hos Lemon64 må dette være et rimelig elendig spill. Eller?

I går kveld koste jeg meg med noen Commodore 64-spill på emulator, og et av spillene jeg endte opp med å prøve var Defender-inspirerte Annihilator II. Det viste seg å være helt absurd dårlig. For det første var fiendens romskip nesten umulige å unngå, og for det andre virket det nesten helt umulig å få has på dem. Og da jeg døde, ble plutselig grafikken strekt ut.

Opplevelsen var så elendig at jeg umiddelbart mistenkte at versjonen jeg spilte, som jeg fant i den eldgamle (men populære) piratspillsamlingen Blast from the Past, måtte være ødelagt på ett eller annet vis. Så i stedet for å gi opp, gikk jeg til Youtube for å se om det fantes noen videoer av spillet som kunne bekrefte at det faktisk skulle være slik. Og det gjorde det (tilsynelatende).

Så hvis du vil ha en idé om hvor ille opplevelsen var, kan du se på denne videoen fra den etter hvert så svært frustrerte Youtuberen Polaventris:

Men! Jeg fant også en kort video fra spillet som ikke hadde disse problemene, så dermed var det bare å finne en annen versjon for å sjekke selv. Heldigvis var det en på CSDB, lagt ut så sent som i 2011. Den fungerte, og overraskende nok viste det seg at spillet var ganske artig. Ikke noen klassiker, for all del, men vanedannende og underholdende. Jeg kan godt se for meg at hvis jeg hadde eid spillet i gamle dager, så hadde jeg tatt det frem med jevne mellomrom for å spille en runde.

Rart spill.
Rart spill.

Med tanke på at spillet har en score på 1,5/10 hos Lemon64, antar jeg at det er den ikke-fungerende versjonen som er vanligst. Siden den eneste videoen av en fungerende versjon er kort, og ikke viser alle fasene i spillet, bestemte jeg meg for å lage min egen. Den kan du se i bunnen av artikkelen.

Du spiller en «bad guy»

Annihilator II ble programmert av Mike Wacker, og gitt ut av Mogul Communications. Dette var en amerikansk distributør av B-filmer (eller kanskje til og med C-filmer) som opererte på sytti- og åttitallet, og som tydeligvis fant ut at de ville prøve seg i spillmarkedet. De ga ut en god håndfull spill, men ingen direkte klassikere som jeg er klar over.

Spillet ble først utgitt i 1983, så det er ikke så rart at det er ganske enkelt og ikke akkurat presser Commodore 64-maskinvaren til det ytterste. Et ganske spesielt aspekt er historien; du spiller ikke noen helt, men en drittsekk som har reist til et nytt solsystem for å kidnappe befolkningen der, og gjøre dem til slaver. Hm!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.