Paradox reverserer kontroversielle prisendringer

Men de kan ikke gjøre det nå, mens Steam-salget foregår.

For en tid tilbake gjorde Paradox noen ikke-annonserte justeringer i prisene for spillene sine på Steam. Kort sagt, ble mange eksisterende titler dyrere, og prishoppet var avhengig av hvor i verden kjøperne befant seg.

Russerne ble spesielt hardt rammet, men også her i Norge ble flere av spillene betydelig dyrere. Prisen på Europa Universalis IV hoppet for eksempel fra 270 kroner til 330 kroner. Det samme gjorde prisen på Stellaris.

Prisene skal tilbake til gamlenivået

Det skal nok fortsatt godt gjøres å anklage Paradox for å overprise spillene sine her i Norge (i alle fall på generelt grunnlag), men på verdensbasis kom det omfattende reaksjoner på prishoppet, og nå har faktisk Paradox valgt å høre på kritikerne sine.

Fremtidige spill vil lanseres med det nye prisnivået, men alle de eksisterende spillene som fikk prisene sine justert opp, vil få dem justert ned igjen. Dette kan imidlertid ikke gjøres før etter Steam-salget, av tekniske årsaker. Dette forteller Paradox-sjef Fredrik Wester i en post på selskapets forum.

Timingen betyr riktignok at enkelte Paradox-spill ikke er en like god deal på Steam-salget som de virker, men det får bare være. Wester snakker om muligheten for å erstatte deler av kjøpesummen, men sier han er usikker på om det er mulig på Steam. Du kan sjekke nettstedet Steamprices om du ønsker å se på prishistorikken til produkter på Steam.

Wester bruker også litt tid på å forsvare selskapets omdiskuterte DLC-politikk, og sier at den vil fortsette som før.

En kommentar om “Paradox reverserer kontroversielle prisendringer”

  1. Hmm, så de valgte opprinnelig å *øke* prisen fra opprinnelig utsalgspris for et spill som kom ut for fire år siden. Det er et spenstig valg i en bransje der prisene på hvert enkelt produkt vanligvis synker som en stein etter relativt kort tid på markedet …

    Jeg sliter til tider med å forstå enkelte spillselskapers manglende evne til å forutse hva som åpenbart vil skape kontroverser.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.