Polymega er en modulær retrokonsoll med CD-ROM-stasjon

Konsollen vil la deg spille alt fra originale PS1-spill til NES-spill.

Polymega er et interessant retrokonsollkonsept. I stedet for å etterligne ett spesifikt system, vil konsollen få moduler som skal etterligne et potensielt høyt antall systemer. Så den ene dagen kan du kjøre NES-spill på konsollen, og den andre dagen kan du kjøre Mega Drive-spill på den – hvis du har de to modulene, altså.

Polymega-konseptet.
Polymega-konseptet.

Innenfor «lanseringsvinduet» vil den få moduler for konsoller som NES, SNES, Mega Drive og TurboGrafx-16, skriver utviklerne. Det er ikke klart når den skal lanseres, men utviklerne sier de skal åpne for forhåndsbestillinger senere i år.

Både spillkassetter og CD-ROM

Konsollen støtter originale spillkassetter, og siden den har en innebygd CD-ROM-stasjon, vil den kunne støtte CD-baserte konsoller som PlayStation 1 og Sega-CD også. En av fordelene med systemet er at videosignalet er i HD, så bildet blir sylskarpt uansett hvilken konsollmodul du bruker.

Polymega skal lanseres med sin egen spesialdesignede håndkontroller, men det blir mulig å bruke klassiske kontrollere også (hver modul får sine egne kontrollerporter). I tillegg får den et moderne grensesnitt som lar deg installere spill digitalt og enkelt bla deg gjennom samlingen din.

Kontrolleren.
Kontrolleren.

For et system som dette er det selvsagt veldig viktig at originalkonsollene etterlignes så nøyaktig som mulig, så selv om Polymega-konseptet er svært interessant, gjenstår det selvsagt å se hvor godt det fungerer i praksis. Om du vil følge med på utviklingen kan du hive det offisielle nettstedet inn i bokmerkene dine.

Polymega ble forresten først avslørt under navnet Retroblox. Hvis du er interessert, forklarer skaperne hvordan de kom opp med det nye navnet på nettstedet sitt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.