Nå er FMV-spillet Tender Loving Care ute på GOG også

Spill blir neppe mer «nittitalls» enn dette interaktive dramaet med John Hurt i en hovedrolle.

Tender Loving Care er merkelig et eventyr som bruker ekte video med ekte skuespillere i tillegg til datagenerert grafikk. Denne typen spill var det mange av på nittitallet, og de var ofte fulle av skuespillere fra den obskure enden av skalaen. Med Oscar-nominerte John Hurt i en av hovedrollene, har Tender Loving Care i alle fall den biten i orden.

Svarene dine påvirker handlingen.
Svarene dine påvirker handlingen.

Sjalusi, sex og så videre

Spillet følger en familie som, etter at de mistet et barn i en bilulykke, søker hjelp hos en psykolog ved navn Dr. Turner. Han foreslår at de skal leie inn en sykepleierske som kan bo i huset deres, noe som selvsagt blir starten på massevis av trøbbel.

Tender Loving Care fungerer som en film delt opp i kapitler, og mellom hvert kapittel må du svare på ulike spørsmål om det du har sett. Dine svar kan så være med å påvirke hva som skjer videre. Bare ikke forvent noen spesielt utfordrende spillopplevelse, for det finner du ikke her (men som i overraskende mange av nittitallets FMV-spill, finner du litt «voksent» innhold).

Nå er PC-versjonen av Tender Loving Care ute på GOG, etter å tidligere ha blitt sluppet på Steam. GOG-prisen er i skrivende stund 12,50 kroner, så i motsetning til visse andre retrospill som har blitt lansert på tjenesten i det siste, kan man i alle fall ikke kalle dette for overpriset. Her er en veldig «nittitalls» spilltrailer:

Opprinnelig kom Tender Loving Care i 1998, etter en vanskelig utviklingsperiode. Det startet tilværelsen sin hos The 7th Guest-skaperen Trilobyte, men uenigheter om hvilken retning selskapet skulle gå i resulterte i at spillskaper Rob Landeros ble sparket, og tok med seg prosjektet til et nytt studio ved navn Aftermath Media.

Verken Trilobyte eller Aftermath Media overlevde særlig lenge etterpå. Historien om Trilobyte er faktisk ganske interessant, og ble i sin tid publisert i en lang artikkel på Gamespot. Det ser ikke ut som hele artikkelen kan leses der (etter en stunds leting begynte nettstedet å spille masse høy musikk, så jeg ga opp), men du finner den andre steder på nettet.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.