Her er en lekket prototype av Rayman for SNES

Neppe av interesse for vanlige spillere, men et artig glimt av hva som kunne ha blitt et kult spill.

For hvert spill som har kommet til markedet, finnes det flere som av en eller annen grunn har blitt kansellert. I de siste årene har mange kansellerte spill fra gamle plattformer funnet veien ut på nettet gjennom sider som Games that Weren’t, Unseen 64 og Lost Levels. Som oftest bærer disse spillene preg av at de hadde langt igjen før ferdigstillelse, men det er faktisk ikke alltid tilfelle.

Slik ser spillet ut.
Slik ser spillet ut.

Svært tidlig versjon

Nå har et nytt spill dukket opp på nettet, nemlig en prototype av et kansellert Rayman-spill for Nintendos SNES. Jeg nevnte dette spillet tidligere i år, da det ble funnet av Rayman-skaperen Michel Ancel, og nå har en utvikler ved navn Omar Cornut hentet ut dataen fra prototypekassetten, og lagt den ut på nettet.

Dermed kan du laste ned og teste det uferdige spillet på emulator. Rayman på SNES ble imidlertid aldri i nærheten av ferdigutviklet, så ikke forvent et spesielt underholdende produkt. Det er enkelt og greit et glimt av et spill som kunne ha vært ganske kult om det ikke hadde blitt droppet, og ikke så mye mer. Piksel-kunsten er ganske flott, da (men det er heller ikke overraskende).

Omar Cornut er forøvrig kreativ direktør hos skaperen av Wonder Boy: The Dragon’s Trap. Han sier på Twitter at prototypen ikke representerer hvor langt Rayman-prosjektet faktisk kom, men at den mer avanserte versjonen fra senere ikke har blitt funnet enda. Her er en video:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.