Spilldagbok: Republikken Sol i Stellaris – Kapittel 2

Menneskeheten møter en altetende sverm av soppbaserte vesener. Det lover neppe godt for fremtiden.

Paradox Development Studio utga i fjor vår sin første ikke-historiskbaserte strategitittel, og med Utopia kom undertegnede igjen inn i spillet. Denne spilldagboken følger presidentene i Republikken Sol. Første kapittel startet 30 år inn i spillets gang, og hvert kapittel vil fortelle om utviklingen under den avgående (eller døde) presidentens regjeringstid. Så med det sagt, her er rapporten for den andre presidenteni republikken Sol:

Rapport: President Qing Xu av Republikken Sols presidenttid

Av: Sjefskronikør Johan Andersson

President Qing Xus tid i ledelsen ble kort. Hun regjerte i bare åtte og et halvt år før hun døde av sykdom. Men hennes tid i presidentstolen var ikke forgjeves. Hun ledet en massiv utbedring av infrastrukturen på alle de koloniserte planetene under republikkens kontroll, i noen tilfeller flere bygninger enn koloniene kunne bruke. Slik var de klare for den uunngåelige befolkningsøkningen. I tillegg til dette satte hun i gang koloniseringen av ytterligere to planeter, og gjennomførte første kontant med to nylig oppdagede utenomjordiske sivilisasjoner. En var en altetende sverm, som heldigvis lå langt unna republikkens områder. Den andre var en mektig, men heldigvis fredelig, rase rett ved republikkens grenser. Mot slutten av presidenttiden sin satte hun i gang en massiv utvidelse av republikkens marine. Hun var en god president, som vil bli savnet.

Kart over republikken anno 2239

Republikken Sol består av 32 solsystemer, hvorav åtte har bebodde planeter. Mot det galaktiske nord ligger de vennligsinnede orassinerne, mens det galaktiske sør er bebodd av Pirak-kollektivet. Mot det galaktiske vest ligger områdene til Samveldet Vrinn, mens langt unna, i det galaktiske nord-vest ligger den altetende svermen kalt Qasvalyvian Prime.

En av våre nye planeter, Asgard, ligger i vår galaktiske nord-vest, i Mira-systemet. Planeten har vokst raskt og har både et sterkt magnetfelt og sterk tyngdekraft. Denne sterke tyngdekraften har på mystisk vis ført til en magnetisk forstyrrelse som gjør datamaskinene våre mer effektive!

Nær Pirak-kollektivet har vi nylig kolonisert Dagon i Ruchba-systemet. Planeten er plaget med mange asteroidekollisjoner, og bidrar knapt per i dag til republikken. Men det vil forhåpentligvis forandre seg på sikt.

Nye naboer

Under president Xus presidenttid fikk vi kontakt med to nye utenomjordiske sivilisasjoner. Den første er vår umiddelbare nabo mot det galaktiske vest, Samveldet Vrinn. Disse mektige menneskelignende vesenene har et demokratisk samfunn som vårt, og ønsker å bygge et fruktbart forhold så langt vi kan forstå. Deres marine er langt overlegen vår, så vi må være forsiktige så vi ikke provoserer dem på noe vis. De kontrollerer fem planeter og har bare 36 milliarder innbyggere, mot våre 63 milliarder.

Den andre sivilisasjonen er et skremmende syn. De er en altetende sverm av sopplignende skapninger og er en fare for alle andre raser. Vi skal være takknemlige de er langt unna. De kontrollerer syv planeter og har en befolkning på 59 milliarder.

Slik ender rapporten. Hopp videre til neste del for fortsettelsen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.