UFO 50 byr på femti «retrospill» i én pakke

Erfarne indie-utviklere har kommet sammen for å lage en stor spillsamling – forhåpentligvis blir den bedre enn Cassette 50.

Dagens kanskje kuleste spillannonsering kommer fra Spelunky-utgiver Mossmouth. De har nemlig avslørt UFO 50, en spillsamling med 50 helt nye indie-spill i én pakke. Pakken inkluderer alt fra plattformspill til rollespill, og cirka én tredjedel vil ha flerspillermodus i tillegg til enspiller.

Retropresentasjon og moderne gameplay

Det mest interessante er kanskje at spillene lages som om de er konsollspill for en tenkt 8-bitskonsoll fra åttitallet. Utviklerne har lagt inn et felles sett med restriksjoner som de arbeider under, inkludert en fast fargepalett på 32 farger som alle spillene må bruke. Selve spillene skal imidlertid utvikles etter moderne prinsipper.

De individuelle spillene skal naturlig nok være mindre enn kommersielle åttitallsutgivelser, men de skal ikke være minispill. Mossmouth skriver at det vil ta godt over hundre timer å fullføre hele samlingen.

Utviklerteamet består av Derek Yu, Eirik Suhrke, Jon Perry, Paul Hubans og Ojiro Fumoto. Lanseringen vil finne sted i 2018, først for PC og senere på andre plattformer. Her er en trailer:

Selv har jeg mye erfaring med store spillsamlinger fra åttitallet, og dessverre er mesteparten ganske dårlig. Jeg har nemlig brukt litt for mange timer av livet mitt på å fullføre Commodore 64-versjonen av Cassette 50, samt den norske samlingen 75 Spill fra Data-Tronic. Men det ble noen ganske kule artikkelserier av det (synes jeg selv, i alle fall)!

Her er bilder fra flere av spillene i UFO 50:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.