Lyst til å programmere i BASIC på 3DS?

Utrolig nok har det nå blitt lansert et skikkelig BASIC-system for Nintendos håndholdte konsoll.

Jeg er en stor fan av programmeringsspråket BASIC, som først ble utviklet i 1963, og som var vanlig på de fleste mikrodatamaskinene på åttitallet. Nå har, utrolig nok, en moderne variant av språket blitt lansert for Nintendo 3DS – komplett med en hel haug eksempelprogrammer og -spill.

Programmering med et smil?

Systemet heter SmileBASIC, og kommer fra det japanske selskapet SmileBoom. Systemet ser ut til å være kraftig nok til at det tillater relativt avanserte greier, og det har også innebygde verktøy for å lage grafikk, spillkart og lyd (samt et bibliotek med musikk og lyd som følger med). Men dette er altså ikke noen enkel «game maker», så du må nok lese manualen for å komme noen vei.

SmileBASIC har lenge vært tilgjengelig i andre deler av verden, men nå er det også ute i Europa. Den norske prisen er 88 kroner, og du finner programmet på eShop. Her er bilder fra noen av eksempelspillene som følger med:

Hvis du har lyst til å lære mer om BASIC, kan du lese min spillutviklerdagbok fra i fjor. Åpenbart er den versjonen av BASIC jeg jobbet med svært gammeldags i forhold til SmileBASIC – linjenummerne er nok for eksempel en saga blott.

SmileBASIC er forresten også inkludert på PasocomMini, en miniPC med innebygd Sharp-emulator. Dessverre er det ekstraordinært tvilsomt at denne noensinne blir lansert utenfor Japan. Det så faktisk en stund ut som Minesnake-spillet mitt også skulle bli inkludert på denne maskinen, men det ble uheldigvis ikke noe av.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.