Her er en kul, hjemmelaget Out Run-maskin

Åttitallets beste arkadebilspill kombinert med en av åttitallets kuleste leker.

Out Run er et av historiens kuleste arkadespill, og det ideelle hadde vært å ha en Deluxe-modell av arkadeversjonen i stua. Men skal vi være realistiske, er nok noe slikt som Matt Brailsfords kule OutRun-prosjekt litt mer praktisk.

Han har nemlig puttet en Raspberry Pi-maskin med Out Run installert (via emulatoren MAME, antakeligvis) i en sånn elektronisk bildashboard-leke fra Tomy, som var så populær på åttitallet. Dermed kan han bruke rattet til å styre med, og girspaken til å kontrollere farten (den aksellererer automatisk når den er i gir, og bremser når den er i fri). I tillegg fungerer instrumentpanelet.

Her kan du se systemet i aksjon:

Brailsford er ikke den eneste som har hatt denne ideen, og i Twitter-kommentarene presenterer Teemu Rossi sin variant (basert på en litt annen utgave av Tomy-dashboardet).

Lyst til å lese mer om Out Run? Ta en titt på vårt store tilbakeblikk.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.