Her er en kul, hjemmelaget Out Run-maskin

Åttitallets beste arkadebilspill kombinert med en av åttitallets kuleste leker.

Out Run er et av historiens kuleste arkadespill, og det ideelle hadde vært å ha en Deluxe-modell av arkadeversjonen i stua. Men skal vi være realistiske, er nok noe slikt som Matt Brailsfords kule OutRun-prosjekt litt mer praktisk.

Han har nemlig puttet en Raspberry Pi-maskin med Out Run installert (via emulatoren MAME, antakeligvis) i en sånn elektronisk bildashboard-leke fra Tomy, som var så populær på åttitallet. Dermed kan han bruke rattet til å styre med, og girspaken til å kontrollere farten (den aksellererer automatisk når den er i gir, og bremser når den er i fri). I tillegg fungerer instrumentpanelet.

Her kan du se systemet i aksjon:

Brailsford er ikke den eneste som har hatt denne ideen, og i Twitter-kommentarene presenterer Teemu Rossi sin variant (basert på en litt annen utgave av Tomy-dashboardet).

Lyst til å lese mer om Out Run? Ta en titt på vårt store tilbakeblikk.

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.