Ny informasjon om Ataribox

Skal være både spillkonsoll og en komplett PC for stua. Her er ferske bilder og info.

Det er 40 år siden konsoll-legenden Atari slapp sin Atari 2600, og nå jobber de med en ny spillemaskin for stua. Den heter Ataribox, og skal etter planen slippes til våren neste år.

I dag har teamet bak Ataribox sendt ut bilder og ny informasjon om systemet. Bildene skal være av de første prototypemodellene, og skaperne mener å ha kombinert moderne design med den klassiske Atari 2600-stilen. De understreker forøvrig at det er ekte tre i versjonen med trepanel.

Stue-PC

Ataribox bruker en skreddersydd AMD-prosessor med Radeon-basert grafikkteknologi, og kjører Linux. Den skal ha et enkelt grensesnitt, og vil være konsoll og stue-PC i ett. Det vil si at du kan bruke den til spilling, strømming av video og musikk, surfing på nettet, og så videre.

Systemet skal komme med «tonnevis» av innebygde klassiske Atari-spill, samt nye spill fra et bredt uvalg studioer (som utviklerne vil snakke mer om snart). Du vil også kunne spille Linux-spill kjøpt på «andre innholdsplattformer» – da tenker de sikkert først og fremst på Steam – hvis disse er kompatible med maskinvaren og Linux-versjonen.

Den amerikanske prisen vil ligge mellom 249 og 299 dollar (cirka 2000-2400 kroner), avhengig av type og konfigurasjon. Utviklerne ønsker også å starte en folkefinansieringskampanje via Indiegogo snart, visstnok fordi de vil ha «Atari-miljøet» med på laget. Her er de nye bildene:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.