Nå har Atari lansert Rollercoaster Tycoon Classic på PC

Dette er en kombinasjon av de to originale Rollercoaster Tycoon-spillene.

Rollercoaster Tycoon Classic kom opprinnelig ut for mobile plattformer i fjor, og nå har utvikler Chris Sawyer laget en versjon for PC og Mac. Den kan du finne på Steam, der den (her til lands) koster 140 kroner.

Teksten i bunnen er heldigvis ikke en del av spillet.
Teksten i bunnen er heldigvis ikke en del av spillet.

Spillet er en kombinasjon av «de beste elementene» fra Rollercoaster Tycoon 1 og 2, og inkluderer også innhold fra de ulike ekspansjonene. Som før er poenget å bygge vellykkede fornøyelsesparker, der design av spennende berg-og-dalbaner er et viktig element.

Du får kontroll over hver minste detalj av driften, og kan bygge i flere ulike miljøer. I tillegg til sandkassemodusen får du 95 scenarier fra de to første spillene å bryne deg på.

Bør du heller spille originalen?

Rollercoaster Tycoon Classic har fått en litt blandet mottakelse på Steam, og det ser for eksempel ut som spillet mangler forventede innstillingsmuligheter (kanskje fordi det opprinnelig var en mobilutgivelse). Noen peker også på at originale Rollercoaster Tycoon Classic allerede er på Steam, og kun koster 40 kroner.

Det ser fortsatt ut til å være mye å styre med.
Det ser fortsatt ut til å være mye å styre med.

Det første Rollercoaster Tycoon-spillet kom i 1999. Skotske Chris Sawyer, som sto for både design og programmering, hadde allerede laget det svært suksessrike Transport Tycoon, og med Rollercoaster Tycoon lot han seg inspirere av Bullfrog-klassikeren Theme Park. Spillet tok cirka to år å utvikle, og ble (utrolig nok) hovedsakelig programmert i Assembler.

Selv om det utvilsomt var temmelig utfordrende å lage et slikt spill nesten alene, ble Sawyer belønnet for strevet. I 2005 hadde han tjent 30 millioner dollar i royalties fra de spillene hans som Atari hadde gitt ut. Om den nye versjonen har han følgende å si:

When I created the RollerCoaster Tycoon series nearly two decades ago, I never imagined that so many people all over the world would still enjoy the game today. It’s also great to see that fans still appreciate the classic gameplay of the two titles that started it all and I’m excited to deliver their best combined features and content in the form of RollerCoaster Tycoon Classic to Steam.

Trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.