Dungeons 3 er ute nå

Det Dungeon Keeper-aktige strategispillet ser ut til å ha fått en god mottakelse.

Lyst til å leke ond hersker, og bygge Dungeon Keeper-aktige grotter fulle av monstre? Da passer det i så fall godt at det tredje spillet i Dungeons-serien har blitt sluppet. Dette strategispillet kombinerer grottebygging med krigføring, og lar deg prøve å ta over verden gjennom en kampanje på 20 oppdrag.

Litt rotete skjermbilde.
Bygg og bo i mørke huler.

Underjordiske imperier

Som før må du bygge opp et hulesystem for å tiltrekke deg ulike typer monstre, som så vil hjelpe deg å forsvare det onde imperiet ditt mot helter og andre som finner ut at de skal sette en stopper for ondskapen. Feller kan du også sette opp, for å ta knekken på plagsomme snillinger.

Men i tillegg kan du altså sende styrkene dine opp på overflaten, for å vise hvem som er sjefen. Denne modusen skal ha blitt gjenskapt fra bunnen av for det tredje Dungeons-spillet.

Kalypso Media er en utgiver med et litt variert rulleblad – det virker ofte som spillene deres mangler budsjettene de trenger for å få realisert ideene på en skikkelig god måte, og resultatet er ofte spill som typisk havner på karakteren 6 av 10 i anmeldelser. Okay, men kunne vært mye bedre. Og det holder egentlig ikke i disse dager, så jeg blir ofte litt skeptisk når jeg ser navnet deres.

Derfor er det jo ekstra gledelig at brukeranmeldelsene til Dungeons 3 faktisk er temmelig solide. De fleste ser ut til å påpeke at dette ikke er noen ren Dungeon Keeper-kloning, og at de som ser etter noe slikt nok blir skuffet. Men det ser samtidig ut som spillet er et underholdende strategispill på sin egen måte, med mye humor og mange gode mekanismer.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.