IGN har kjøpt Humble Bundle

Folkene bak betal-hva-du-vil-samlingene i Humble Bundle har fått eiere.

Her er en litt merkelig nyhet fra helgen: IGN har kjøpt Humble Bundle. Jepp, IGN – de som driver det populære spillnettstedet som ikke skjønner seg på fotballmanagerspill (sorry!) har plutselig blitt eiere av en av PC-scenens mest populære aktører.

Humble Bundle er mest kjent for betal-hva-du-vil-pakkene sine, som i sin tid var en ganske revolusjonerende greie som var med å endre måten spesielt indie-spill ble solgt på. Men selskapet driver altså også den mer tradisjonelle spillbutikken Humble Store, og en abonnementsbasert tjeneste ved navn Humble Monthly, som i mine øyne er det PlayStation Plus burde vært. Bare på PC.

I tillegg er faktisk Humble en spillutgiver selv, samtidig som de lar hundrevis av utviklere selge spill gjennom systemet sitt.

Hva nå?

Det blir spennende å se hvordan Humble kommer til å endre seg nå som de har fått eiere. Jeg skjønner ikke helt hvordan IGN er en naturlig eier for Humble, men jeg kan for eksempel se for meg at spesielt Humble Monthly er noe som vil kunne kombineres med IGNs egne abbonnementstjenester.

Ellers er det jo spesielt at et medieselskap som dekker spill nå blir eier av en utgiver av spill. Det er riktignok ikke helt unikt (Thalamus var en del av Newsfield, som publiserte spillbladene Crash og Zzap!64, for å ta et passende retroeksempel), men det gjør det jo vrient for IGN å skulle forholde seg nøytrale til de spillene Humble måtte finne på å gi ut.

Selv sier Humble-sjef Jeffrey Rosen at oppkjøpet vil sikre dem mer ressurser, samt hjelp med videre planer, men at de fortsatt vil holde til i egne lokaler uten å gjøre noen endringer i teamet. Han lover også at de vil komme med flere spennende avsløringer i nær fremtid.

 

 

2 kommentarer om “IGN har kjøpt Humble Bundle”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.