Nå kan du få Syberia gratis på GOG

Et av de beste spillene fra sjangerens mørketid rundt tusenårsskiftet er gratis i en begrenset periode.

I går ble det relativt nye Syberia 3 lansert på GOG, og for å skaffe litt ekstra oppmerksomhet rundt lanseringen har de valgt å dele ut originale Syberia gratis. Det eneste du trenger å gjøre for å få spillet på GOG-kontoen din, er å klikke på banneret øverst på forsiden. Spillet er gratis frem til kl. 19 på lørdag, om jeg ikke regner helt feil.

Kate Walker utforsker et loft.
Kate Walker utforsker et loft.

Syberia 1 og 2 er også på GOG Connect

I samme slengen er Syberia 2 lagt ut på GOG Connect-tjenesten. Det betyr at hvis du har det på Steam, så kan du få den DRM-frie GOG-versjonen gratis. Det samme gjelder originalen, så hvis du misser det opprinnelige gratistilbudet men har Syberia på Steam, kan du fortsatt få det gratis på GOG-kontoen frem til 13. november.

Syberia ble lansert i 2002, på et tidspunkt der så godt som alle aktørene i spillindustrien hadde bestemt seg for at tredjepersons pek-og-klikk-eventyr ikke lenger var noe å satse på. Likevel ble spillet en rimelig suksess, og Microids kunne fortsette å lage spill i sjangeren.

Dermed ble de et av en håndfull små utgivere som holdt liv i den frem til fremveksten av digital distribusjon og indie-utviklere i praksis reddet både denne og flere andre sjangere.

Miljøene i spillet har stort sett alle sett bedre dager.
Miljøene i spillet har stort sett alle sett bedre dager.

En fantastisk reise mot øst

Spillet følger Kate Walker, en amerikansk advokat som sendes til en liten by et sted i Europa, der hun på vegne av en internasjonal leketøysgigant skal forhandle frem overtakelsen av en familieeid leketøysprodusent som spesialiserer seg på mekaniske dukker. Men hun kommer frem akkurat i tide til å se eieren begraves, og nå må hun prøve å finne arvingen slik at avtalen kan gjennomføres.

Problemet er bare at han har fulgt barndomsdrømmen sin og reist østover, på jakt etter et sted der det etter sigende fortsatt finnes mammuter. Walker har ingen andre valg enn å følge etter, og dermed starter en reise som bare blir mer og mer fascinerende og merkelig jo lenger hun kommer. Og et eller annet sted på veien, blir også hun smittet av drømmen om å se mammuter i levende live.

Hm, nå fikk jeg jommen lyst til å spille Syberia igjen selv! Hva syntes forøvrig folket om Syberia 3?

Toppbildet er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.