Retrotimen: SimCity på NES er endelig funnet

Det kansellerte spillet vil snart bli tilgjengelig på nettet.

Du var helt sikkert klar over at det superviktige bybyggerspillet SimCity fikk en svært solid SNES-versjon. Men visste du at det også ble utviklet for NES? Denne versjonen av spillet ble dessverre kansellert, etter at det hadde blitt demonstrert på TV, og lenge virket det usannsynlig at vi noensinne ville få oppleve spillet. Men nå har det utrolig nok blitt funnet, og skal snart legges ut på nettet.

Mario sjokkerer puritanske amerikanere.
Mario sjokkerer puritanske amerikanere.

Klassiske plattformspill

Hele historien om funnet av SimCity på NES kan du høre i dagens episode av podcasten Retrotimen, som ellers er fullstappet av spillstoff. Ikke overraskende diskuteres det nye Mario-spillet for Switch, og jeg spoiler neppe så voldsomt mye når jeg røper at gutta i Retrotimen er store tilhengere av spillet.

Fra en helt ny plattformklassiker hopper de til en gammel; Taito-klassikeren Bubble Bobble har også blitt spilt, i forbindelse med en konkurranse i Facebook-gruppen Spillklubben.

Her kan du høre dagens episode:

Hvis avspillerlenken av en eller annen grunn ikke fungerer, finner du episoden på Soundcloud.

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Faktisk kan du få med deg episodene uten noe lesing overhodet, ettersom de også går på radiotrondheim.no (DAB, FM og nettradio), med nye episode hver tirsdag klokken 18.00.

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.