Kan kokken redde romskipet?

I Tartarus må du redde et romskip ved å utforske dets mange datasystemer.

Tartarus er et science fiction-eventyr som foregår ombord på et romskip i nærheten av planeten Neptun. Et eller annet har gått skikkelig galt ombord på skipet, og det er opp til kokken (som passende nok spilles av deg) å komme deg frem til broen, og restarte alle skipets systemer før det krasjer i planeten.

Hjemmekoselige miljøer.
Hjemmekoselige miljøer.

Retrofuturistiske terminaler

Det å restarte skipets systemer er imidlertid ikke gjort med en håndvending – Tartarus har ikke noen «press X to hack»-kommando. I stedet må du logge deg på systemene og bruke dem som om du ville brukt ekte datasystemer.

Vi er kanskje i fremtiden her, men i likhet med Alien-universet er teknologien definitivt retropreget, og systemene har mer til felles med MS-DOS enn de greiene Tom Cruise brukte i Minority Report. Grensesnittene er tekstbaserte, akkurat slik vi liker dem, og skal vi dømme etter en sniktitt hos PC Gamer kan vi se frem til rimelig utfordrende nøtter.

Spillet skal visstnok også inkludere actionbaserte elementer (det er et førstepersonsspill, tross alt), og det virker også som det vil skremme deg litt av og til. Lanseringsdatoen er 22. november, og du kan svippe innom Steam-siden for litt mer informasjon. Her er en trailer, med vandring akkompagnert av litt overdrevent dramatisk musikk:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.