Vikingene blir hovedpersonene i nytt Total War-spill

Creative Assembly har annonsert Total War Saga: Thrones of Britannia.

Året er 878, og vikingenes invasjon har blitt stanset, men de nordiske krigerne har ikke mistet fotfestet på på de britiske øyene. Nå er det en slags fred, men den vil neppe vare. Dette er situasjonen du hives inn i når du starter det neste historiske Total War-spillet, Total War Saga: Thrones of Britannia.

Fortidens skip var litt tøffere enn dagens.
Fortidens skip var litt tøffere enn dagens.

Ny serie med mindre utgivelser

Total War Saga: Thrones of Britannia er det første i en serie mindre utgivelser i Total War-serien. Det er et historisk strategispill i samme stil som de store Total War-spillene, men introduserer ingen store endringer og fokuserer på én distinkt historisk situasjon. Creative Assembly bruker den tidligere utgivelsen Fall of the Samurai som et eksempel på hva de planlegger.

Samtidig vil vi se nye spillelementer, et detaljert, nytt kart og ti spillbare fraksjoner. Creative Assembly røper også at vi de vil hente frem igjen flere av spillelementene fra Total War: Attila, men de går ikke i detalj om dette. Spillets kodebase skal også være basert på Total War: Attila.

Landområdet dekker alle de britiske øyene. Hovedkampanjen har ikke noen fastsatt sluttdato, men spillets innhold dekker tiden fra 878 og frem til omtrent 1066. Fraksjonene inkluderer ulike galliske klaner, anglosaksere og selvsagt vikinger.

Total War Saga: Thrones of Britannia dukker opp på PC en eller annen gang neste år. For øyeblikket har Creative Assembly kun gitt ut konseptkunst, men planlegger å gi oss de første glimtene av spillet til våren. Her er en teaser:

Det er forøvrig litt leit at vi tilsynelatende aldri får noen skikkelige vikingstrategispill – alle spill med vikinger er så opphengt i det som skjedde på de britiske øyene. Jaja.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.