Liker du tekstspill?

Årets IFComp er over, og vinnerne er kåret. Totalt kan du kose deg med nesten 80 spill.

Miljøet rundt teksteventyrspill er overraskende stort, og det har også eksistert i lang, lang tid. Hver høst siden 1995 har de holdt en årlig konkurranse der de beste skribentene og spillmakerne har konkurrert om heder og ære, og nå er årets konkurranse unnagjort.

Starten av Eat Me.
Starten av Eat Me.

Mange deltakere

I år deltok 79 spill i konkurransen, og mens mange av disse var av typen «velg ditt eget eventyr», var det også flere mer klassiske tekstspill der du må skrive kommandoene selv. Etter en lang periode der spillene har blitt testet og scoret, er resultatene inne, og vinneren er klar.

Spillet som gikk av med seieren heter The Wizard Sniffer, og er utviklet av Buster Hudson. Jeg klistrer like godt inn beskrivelsen her:

You were recently acquired by the brave Ser Leonhart and his squire to sniff out the evil shapeshifting wizard. Unfortunately, you are not a wizard sniffer (if such a thing even exists). As far as you can tell, you are an ordinary pig.

A comedy of errors experienced through a parser with a limited verb set. Also, puzzles.

Dette er et tradisjonelt teksteventyr – tenk Infocom-spillene, men langt fra like vanskelig eller stort (og med begrensede interaksjonsmuligheter, siden du tross alt spiller en gris). Du kan spille det på nettet, eller laste det ned og spille ved hjelp av et program som heter Glulxe. Sjekk spillets IFDB-side for mer informasjon.

Nummer to heter Eat Me, og er laget av Chandler Groover. Her er beskrivelsen:

In this castle, you’ll eat or be eaten.

May contain dairy, carnage, puzzles, nuts.

Ok, ikke store greiene – men dette er altså nok et tradisjonelt spill, sånn bortsett fra at løsningen på de fleste problemene du møter ser ut til å være å spise ting. Samme tekniske spesifikasjoner som over, sjekk IFDB-siden for mer informasjon eller test det i nettleseren.

Nummer tre heter Harmonia, og er laget av Liza Daly:

Fuller, A. (b. 1966, d.?) 12 chapters, edited by E. Merchant.

091 Manuscripts—096 Illustrated—098 Prohibited works, forgeries, and hoaxes

Signed permission from the Dean required for viewing. No exceptions.

Ok, disse beskrivelsene var kanskje ikke så hjelpsomme. Men dette er uansett et nettleserspill, så det er jo bare å ta en titt. Spillet har også noen bilder – det er her toppbildet i artikkelen er hentet fra. Som med de andre, finner du mer informasjon på IFDB-siden.

Dette er altså langt fra alle spillene som har gjort det godt i konkurransen – på den offisielle siden finner du beskrivelser og data over hvordan folk har stemt, slik at du kan velge spill som virker fristende, og som har blitt godt mottatt. Generelt er IFComp-spillene relativt korte, med en spilletid på en til to timer. Det er altså ikke snakk om massive tidsinvesteringer her.

Mer teksteventyr på Spillhistorie.no:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.