Trüberbrook ser skikkelig lekkert ut

Pek-og-klikk-eventyr satt til Tyskland på sekstitallet, med håndlagde miljøer overført til 3D.

Kickstarter-kampanjen til pek-og-klikk-eventyret Trüberbrook har allerede nådd målet sitt på like under 800 000 kroner, noe som ikke er så veldig rart. Spillet ser nemlig temmelig kult ut, takket være måten utviklerne har laget grafikken.

Høstlig.
Høstlig.

Håndlagd og digitalisert

Alt sammen er håndlagd som fysiske modeller, og så scannet inn i 3D ved hjelp av «photogrammetry». Det betyr at i motsetning til mange andre spill der man har laget grafikken for hånd, er ikke spillets miljøer todimensjonale bakgrunner, men tredimensjonale miljøer. Spillet styres likevel fortsatt som et tradisjonelt pek-og-klikk-spill, med forhåndsbestemte kameravinkler.

Trüberbrook finner sted i et sted i det jeg antar er Vest-Tyskland, på sekstitallet. Du spiller en amerikansk vitenskapsmann som har blitt invitert til å besøke en søvnig landsby omgitt av fjell og skoger, der noen knabber viktige dokumenter. Snart vikles du naturligvis inn i en potensielt veldig farlig situasjon, verdens fremtid står på spill.

Lanseringen skal etter planen finne sted sent i 2018, og vil komme til PC-formatene, Switch, PS4 og Xbox One. Du kan finne ut mer om spillet på Kickstarter-siden, der det også er mulig å backe det. Utvikleren har også fått offentlig støtte, og har andre prosjekter (innenfor film og TV) som er med å finansiere spillet. Her er en liten teaser:

Hvis du syntes «photogrammetry»-teknologien virker interessant, kan du lese historien om hvordan en norsk stavkirke havnet i indiefavoritten The Vanishing of Ethan Carter. Her er del 1, som primært omhandler kirkens fascinerende historie, og her er del 2, der vi fokuserer på selve spillutviklingen.

2 kommentarer om “Trüberbrook ser skikkelig lekkert ut”

  1. Endelig et spill som gjør det bra på Kickstarter igjen, og atpåtil et eventyrspill! Det så griselekkert ut, så jeg må nesten støtte dette.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.