Imperiebygging i Warhammer 40,000-universet

Skaperne av Alpha Centauri-aktige Pandora: First Contact er tilbake med nok et 4X-spill.

Proxy Studios og Slitherine har annonsert Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War. Bak den litt for lange tittelen finner vi et strategispill i 4X-sjangeren, altså ikke helt ulikt Civilization og Endless Legend, men satt til det utrivelige Warhammer 40,000-universet.

Jeg skal innrømme at jeg foretrekker Endless Legends fargerike verden, men man skal jo ikke dømme en planet etter utseendet.
Jeg skal innrømme at jeg foretrekker Endless Legends fargerike verden, men man skal jo ikke dømme en planet etter utseendet.

Bare krig. Og forskning. Og bybygg… eh.

Handlingen finner sted på en planet ved navn Gladius Prime, der imperiets forskere har funnet rester fra en mystisk fortid. Uheldigvis har de også klart å vekke et eller annet veldig, veldig uhyggelig, og nå må de kjempe for å overleve.

Spillet har fire fraksjoner – Astra Militarum, Space Marines, Orks og Necrons – og hver av disse får sitt eget teknologitre med unike enheter og helter. Men det er ikke bare motstanderne som er ute etter å ta knekken på deg – planetens villdyr er heller ikke til å spøke med.

Ellers byr spillet på alle de vanlige 4X-elementene – utforsking, bygging av nye byer, innsanking av ressurser, forsking, kriging, og så videre. Hver fraksjon får også sin egen «historie», med spesialoppdrag underveis. Flerspiller loves også. Mer info finner du hos Slitherine, og her er en dramatisk trailer:

Det forrige spillet til Proxy Studios var som sagt Pandora: First Contact, et spill jeg likte ganske godt. Det blir spennende å følge med på Gladius, selv om jeg strengt tatt føler vi begynner å få nok spill med ordet Warhammer i tittelen nå…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.