Grim Fandango er gratis på GOG akkurat nå

Hiv deg inn på nettbutikken for å skaffe deg et av historiens beste eventyrspill helt gratis.

GOG har akkurat startet sitt salg nummer 456 dette året, og i den forbindelse har de valgt å gi bort en av historiens største eventyrspillklassikere i oppgradert form. Double Fines nyutgave av det herlige LucasArts-eventyret Grim Fandango er gratis i cirka to døgn fra og med tirsdag ettermiddag, og du får spillet bare ved å klikke deg inn på GOG-forsiden og trykke på Grim Fandango-banneret de har der.

Spillets femme fatale.

De dødes reiseagent

Grim Fandango er et eventyrspill designet av Tim Schafer, og finner sted i en meksikansk-inspirert versjon av livet etter døden. Spillet følger reiseagenten Manny Calavera, som henter de nylig avdøde og må finne ut hvordan de skal reise videre gjennom underverdenen før de kan komme til The Land of Eternal Rest. Jo bedre mennesker de har vært, jo bedre og raskere blir turen. Eller, det er prinsippet, i alle fall. Manny Calavera får tidlig en «kunde» ved navn Mercedes Colomar, som han faller hodestups for. Når hun ender opp med den dårligste og farligste reisemetoden – minst fire år til fots – begynner Calavera å mistenke at noe er galt med systemet.

Nyversjonen av Grim Fandango ble lansert i forfjor, og jeg skrev blant annet dette i inntrykkene mine:

– Det er vanskelig å spille Grim Fandango uten å bli imponert. For det første føles det som en genuin storproduksjon, der ingenting har blitt overlatt til tilfeldighetene. For det andre er det fullstappet av spennende, teknologiske løsninger samtidig som artistene har vært veldig flinke til å arbeide innenfor de teknologiske begrensningene man hadde. At spillet opprinnelig ble laget i 1998 er nesten ufattelig. Remastered-versjonen har bedre oppløsning og bedre teksturer enn originalen, men den visuelle kjernen er akkurat den samme som før. Og den er spektakulær, selv om man til tider har vært litt for glad i brunt og grått.

Du bør med andre ord utnytte deg av tilbudet, om du ikke allerede har skaffet deg denne klassikeren.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.