Okami HD er ute nå

Det Zelda-aktige actioneventyret har blitt sluppet på nye plattformer.

Okami er et herlig, Zelda-inspirert actioneventyr som dukket opp på PlayStation 2 i 2006 (vi europeere fikk det ikke før i 2007). Det skiltet blant annet med en unik, visuell stil inspirert av tradisjonell, japansk billedkunst (Sumi-e), og en historie og handling inspirert av japansk mytologi. Det ble ikke noen enorm salgssuksess, men det fikk svært mye ros.

Vakkert.
Vakkert.

Gjenskapt i HD

Nå har spillet blitt relansert i HD-utgave, for Xbox One, PlayStation 4 og PC. I HD-versjonen kan du velge om du vil spille i bredskjermformat eller 4:3-format, men uansett hva du velger vil oppløsningen være langt høyere enn før (spillet støtter også 4K på PS4 Pro, Xbox One X og PC).

I Okami får du rollen som solgudinnen Amaterasu, som har tatt formen til en stor, hvit ulv ved navn Siranui. Hun må redde verden fra en ond demon som er i ferd med å kvele alt liv, og en av tingene som gjør spillet så sjarmerende er hvordan du gradvis forvandler det grå og triste ødelandet demonen har skapt tilbake til et fargerikt og levende landskap.

Det ser enda bedre ut i bevegelse.
Det ser enda bedre ut i bevegelse.

Da en yngre og mindre hårete versjon av meg selv anmeldte originale Okami for Gamer.no fikk det karakteren 9 av 10, og jeg skrev blant annet dette om spillet:

– Okami er, uten tvil, et av de hyggeligste spillene jeg noensinne har spilt. Det er ikke et spill som klistrer meg til TV-en i time etter time, men når jeg skrur det på, storkoser jeg meg.

Høres bra ut, fortids-Joachim! På Steam har Okami HD fått en svært god mottakelse, og det på tross av at bildeoppdateringsfrekvensen er låst til 30 bilder per sekund – en ting Steam-brukere har en tendens til å klage veldig høyt over. Det hjelper sikkert at spillet støtter mus og tastatur, noe som også gjør det litt lettere å kaste magiske formularer (noe du gjør ved å «male» ulike tegn på skjermen).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.