Obsidians neste rollespill gis ut av ny Take-Two-divisjon

Prosjektet til Fallout-veteranene Tim Cain og Leonard Boyarsky har fått utgiver, og den er ikke svensk.

Take-Two, som fra før av driver 2K Games og Rockstar Games, har opprettet en ny divisjon for å gi ut uavhengig utviklede spill. Denne heter Private Division, og de har allerede signert en rekke interessante prosjekter. Det kanskje mest spennende er det ikke-annonserte rollespillet fra Obsidian, utviklet av et team under ledelse av Tim Cain og Leonard Boyarsky.

Ikke Paradox likevel

Vi vet ikke særlig mye om dette spillet, og det noen av oss trodde vi visste viser seg antakeligvis å være feil. Tospannet har nemlig tidligere jobbet sammen på vampyr-klassikeren Vampire: The Masquerade – Bloodlines, og siden rettighetene til dette universet ble kjøpt av svenske Paradox – som har gitt ut Obsidians to forrige spill – la mange av oss to og to sammen, og antok at de jobbet med et nytt Vampire-spill.

Nå som de har signert med en helt annen utgiver, minsker sjansene for dette betydelig. Vi skal selvsagt ikke utelukke en lisensieringsavtale mellom den svenske utgiveren og Obsidian, men vi er kanskje heller tilbake i det postapokalyptiske territoriet. Cain og Boyarsky var begge tungt involvert i Fallout-serien helt fra starten av, og Obsidian har flere ganger uttrykt at de ønsker å lage et nytt spill i samme gate.

Med et Take-Two-eid selskap som utgiver, er det i alle fall klart at de potensielt kan få et langt større budsjett å rutte med enn de ville kunne fått med Paradox, men nyheten blir ikke bare godt mottatt. Take-Two-sjef Strauss Zelnick har for eksempel kommet med noen svært kontroversielle uttalelser om mikrotransaksjoner og andre upopulære måter å tjene penger på spill etter lanseringen på, og 2K Sports-utgitte NBA 2K18 ble av Gamer.no beskrevet som det beste eksempelet på alt som er galt med spillindustrien.

Obsidian beholder rettighetene

Samtidig er det noen klare tegn på at Private Division tenker litt annerledes en moderkompaniet. Blant annet fordi de ikke krever eierskap av de intellektuelle eiendommene de gir ut. Det betyr med andre ord at rettighetene til det nye Obsidian-spillet forblir hos Obsidian, noe tradisjonelle storutgivere sjeldent er interessert i. Take-Two-topp Michael Worosz mener at signeringen av Obsidians nye spill beviser at utgivergiganten mener alvor med Private Division:

– Det at vi jobber med Obsidian på et dypt, involverende rollespill kommer til å få folk til å snakke. De kommer til å skjønne at vi ikke snakker om små eksperimenter her, sier han til Gamesindustry.biz.

Utenom Obsidians nye rollespill, har Private Division altså også annonsert flere andre samarbeid. Blant annet har de fått inn Ubisoft-veteran Patrice Desilets fascinerende prosjekt Ancestors: The Humankind Odyssey, som vil ta oss med gjennom «millioner av år med menneskelig utvikling». DICE-veteranen David Goldfarbs Project Wight har også fått Private Division som utgiver, mens Kerbal Space Program (som Take-Two allerede har skaffet seg) også har blitt inkludert.

Her er en video som viser utviklerne selskapet samarbeider med:

Her er en trailer fra Ancestors:

Og her har vi Project Wight:

Ah, og jeg er klar over at teknisk sett, er det neste Obsidian-rollespillet som lanseres sannsynligvis Pillars of Eternity 2, og ikke det prosjektet diskutert her. Pillars 2 utgis forøvrig heller ikke av Paradox, men av indie-utgiver Versus Evil.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.