Nå har denne LucasArts-klassikeren blitt sluppet på Steam

Utviklerens første pek-og-klikk-eventyrspill har fått digital lansering.

Her er en litt merkelig ting: Maniac Mansion har ikke tidligere vært tilgjengelig via digital distribusjon. Det første pek-og-klikk-eventyret LucasArts lagde – da de fortsatt het LucasFilm Games – er riktignok en spillbar bonus i Day of the Tentacle, som relativt nylig fikk en nyversjon. Men spillet har ikke tidligere vært tilgjengelig på egenhånd.

Hm!
Hm!

er det ute på Steam, og frem til 4. januar koster det ikke helt urimelige 27,80 kroner. Etterpå stiger prisen til 41,50 kroner. Det er snakk om versjonen for MS-DOS, altså ikke spillets første utgave, som ble sluppet for Commodore 64. Pakken inkluderer både den originale DOS-versjonen, og den forbedrede utgaven fra senere (om du har spilt spillet før, er det nok sistnevnte du har prøvd).

Utforsk en mystisk herregård

Maniac Mansion ble designet av Ron Gilbert og Gary Winnick. Spillet gir deg kontroll over tre (av et utvalg på syv) ungdommer, som må prøve å redde Sandy Pantz fra den lugubre Dr. Fred og familien hans. Handlingen foregår i den gale doktorens gigantiske herregård, som er full av farer og hindringer. For å vinne spillet må du løse en bråte nøtter, samtidig som du unngår å selv bli fanget.

Fine bandasjer.
Fine bandasjer.

I motsetning til i senere spill designet av Ron Gilbert, er det fullt mulig å havne i en situasjon der spillfigurene dine blir kverket, så husk å bruke lagrefunksjonen flittig.

Det er litt rart at Maniac Mansion nå har blitt sluppet på Steam, og ikke GOG. Men forhåpentligvis følger GOG etter – dette er tross alt et spill som burde høre til i biblioteket deres. Ellers er jo dette en god anledning til å trekke frem at Ron Gilbert og Gary Winnick fikk med seg en gjeng andre LucasArts-veteraner, og lagde et nytt eventyrspill som ble lansert i år.

Det heter Thimbleweed Park, og det anbefales varmt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.